وي با اشاره به اينکه تا کنون سه فصل مرمت بر روي اين قلعه تاريخي صورت گرفته است،گفت: امسال فصل چهارم مرمت اين قلعه با 120 ميليون تومان اعتبار از نيمه دوم سال جاري آغاز خواهد شد.
کوهستاني اضافه کرد: از اين ميزان اعتبار 90 ميليون تومان به فعاليتهاي مرمتي و 30 ميليون تومان به فعاليتهاي پژوهشي اختصاص خواهد يافت.
مدير پايگاه قلاع تاريخي استان خراسان جنوبي خاطر نشان کرد:پس از اخذ مجوز عمليات کاوش باستان شناسي در قلعه کوه قائن آغاز خواهد شد.
وي در خصوص اقدامات مرمتي در دستور کار پايگاه براي اين قلعه گفت: تثبيت آثار بدست آمده از کاوش هاي دوره قبل،احيا و مرمت قسمت هاي آسيب ديده،آوار برداري از کوهي که قلعه بر روي آن قرار گرفته به منظور حفظ حريم منظري بنا از جمله اقدامات در دستور کار براي مرمت قلعه کوه تاريخي است.
کوهستاني در خصوص اقدامات صورت گرفته در سال گذشته گفت: بازسازي ديوارههاي ورودي قلعه،تثبيت کاوشهاي صورت گرفته در دوره هاي قبل در قسمت ورودي قلعه از جمله اقدامات صورت گرفته در سال گذشته است.
قلعه حسين قائني معروف به قلعه کوه قائن در فاصله سه کيلومتري جنوب شهر قائن در ارتفاعات رشته کوه قهستان قرار دارد. اين قلعه از جنوب و شرق به ارتفاعات و از سمت غرب و شمال به دشت قائن محدود است.قلعه کوه قائن شامل سه قسمت اميرنشين، قسمت مخصوص سربازان و اصطبل است. همچنين وجود بيش از ۳۰ برج ديدهباني به استحکام، شکوه و عظمت بيشتر بنا کمک کرده است.اين قلعه در سال ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۴۸۰۳ در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است./117
انتهای پیام/