آيين نامه اسماء تدوين مي شود

به گزارش ميراث آريا (CHTN) به نقل از روابط عمومي معاونت فرهنگي سازمان ، کارشناس مسئول اداره حمايت از تشکلهاي غيردولتي اين معاونت با بيان اين مطلب افزود: آيين نامه اسماء تدوين پس از اعلام به مراجع ذي صلاح در امور ثبت و صدور مجوز فعاليت، به گروه هاي فعال نهادهاي مردمي و سازمان هاي غيردولتي سراسر کشور و بخش هاي مرتبط در حوزه صنفي سازمان ابلاغ مي شود.

داود نخ کوب نياسر، با اشاره به اهميت و لزوم سازمان دهي وضعيت ثبت و صدور اعتبار نامه فعاليت سمن ها ( سازمان هاي مردم نهاد)، تقويت و ارتقاي نقش حمايتي و نظارتي سازمان به عنوان سازمان تخصصي و مرتبط گفت : به منظور سامان دهي وضعيت ثبت ، شناسايي ، ارزيابي و تفکيک عملکرد انجمن هاي دولتي، مؤسسات انتفاعي و غير انتفاعي فرهنگي و سازمان هاي غيردولتي، آيين نامه اسماء تدوين و طي دستورالعملي به حوزه هاي مربوطه اطلاع و ابلاغ مي شود.

وي تکرار و تشابه نام هاي سازمان هاي غيردولتي را يکي از موانع اصلي شناسايي و ارزيابي دقيق عملکرد آنها دانست و گفت:انجمن هاي ميراث فرهنگي براساس اساسنامه سازمان به عنوان انجمن هاي دولتي و با حضور و تشريک مساعي ساير سازمان هاو دستگاه هاي دولتي در سراسر کشور تشکيل مي شوند .

وي اظهار داشت: هرچند با سازمان هاي مردم نهاد( NGOs ) هم راستا و هم هدف بوده ولي در ساختار و چگونگي تشکيل بسيار متفاوتند، اين تشابه نام و يا فعاليت و هدف در بررسي و ارزيابي عملکرد هر گروه در حوزه هاي مختلف، گاهي تداخل وتزاحم ايجاد کرده است.

رييس اداره حمايت از تشکلهاي غيردولتي با اشاره به لزوم سياسگذاري، بسترسازي، سوق و هدايت نيروها، سرمايه ها و نخبگان اجتماعي به سوي تشکيل و توسعه سازمان هاي غيردولتي ،گفت: نام گذاري براي تشکل به اندازه هدف گيري و انتخاب موضوع فعاليت و حوزه عملکرد ارزشمند و مؤثر است

نخ کوب نياسر با طرح اين موضوع که انتخاب نام آثار فرهنگي ـ باستاني ، شهرها و روستاهاي تاريخي، مشاهير و مفاخر، مناطق ويژه و جاذبه هاي گردشگري، صنايع دستي، هنرهاي سنتي و آييني ، ميراث معنوي وميراث طبيعي براي يک سمن در عرصه ي بين المللي به جايگاه جهاني آن اثر يا منطقه و ارتقاي شخصيت حقوقي تشکل غيردولتي کمک شاياني مي کند، گفت: نام يک سازمان غيردولتي حداقل سه و حداکثر چهار بخش ( سيلاب) دارد. پيشوند، ميانوند ، پسوند و اسم خاص ، اجزاء اصلي نام گذاري يک سازمان غيردولتي است که موارد يادشده به عنوان پسوند يا اسم خاص تأثير به سزايي در هويت بخشي يک سمن دارد .

وي تفاوت هاي معنايي، محتوايي و کاربردي پيشوندهاي رايج مانند انجمن، جمعيت، کانون، جامعه و ... در زبان هاي مختلف دنيا را از مباحث اصلي در لزوم سامان دهي اسامي دانست.

وي با اشاره به اين که اين طرح در حوزه کارشناسي در مرحله ي واژه شناسي، مفهوم شناسي و دسته بندي موضوعي است، اظهار داشت : انتخاب يک پيشوند يا ميانوند براي نام گذاري از سوي مؤسسان و بنيانگذاران يک سازمان مردم نهاد، ضمن انحصاري و تخصصي بودن ،بايد به گونه اي داراي فلسفه، شيوايي، رسايي باشد که مخاطب وعلاقمند به فعاليت فرهنگي و اجتماعي در لحظه برخورد بتواند به راحتي اطلاعاتي گويا از هويت ، ماهيت، هدف، موضوع و حوزه فعاليت آن سازمان غيردولتي را دريافت و درک کند./118


انتهای پیام/

کد خبر 1387071736