حسن سماواتي با اشاره به اينکه گبه بوشهر فقط در کشورهاي حوزه خليج فارس و به صورت محدود در کشورهاي اروپايي به فروش ميرسد، اظهار داشت: هماکنون بيش از ۳۵هزار صنعتگر در بيش از 20رشته صنايع دستي در اين استان فعاليت ميکنند، که از اين تعداد ۱۰هزار نفر گبه باف با عنوان برجستهترين صنعتکار استان بوشهر مشغول به فعاليت هستند.
وي تصريح کرد: با توجه به اين که تسهيلات خوبي براي ايجاد کارگاههاي بافندگي اختصاص داده شده ولي مشکلات موجود براي دريافت اين تسهيلات از جمله تامين وثيقه مانع استفاده ازتسهيلات بانکي و توسعهاين رشته و همچنين توسعه اشتغال شده است.
اين توليد کننده با بيان اينکه به علت بي ثباتي در بازارخارجي و نبود بازارداخلي دست بافتههاي ما با وجود کيفيت بالا به فروش نمي رسند گفت: نبود دستگاه متولي به منظور حمايت از گبه بافان براي توليد و صادرات گبه از عمده دلايل نبود تطابق بين توان و ميزان توليد گبه است.
سماواتي ادامه داد: ثابت نبودن قيمت مواد اوليه و دستمزد در کشور باعث شده گبه با قيمت نسبتآ بالايي به بازار عرضه شود ضمن اينکه توليدات ماشيني اين محصولات در نقشها و رنگهاي متنوع و با قيمت مناسب تري در دسترس عموم بوده و کمتر کسي به خريد دست بافتهها تمايل دارد.
وي در ادامه اظهار داشت: اين مشکل باعث شده تا بافندگان گبه نتوانند در نمايشگاههاي داخلي و خارجي شرکت کنند، از همه مهم تر مطابقت نداشتن ميزان کنوني توليد بافندگان گبه با توان بالاي توليد آنها از جمله مشکلات اصلي اين بخش به شمار مي آيد.
اين توليد کننده صنايع دستي خاطر نشان کرد: تأمين سرمايه در گردش و مواد اوليه بافت، خريد تضميني دست بافتهها، حمايت مالي بيشتر از بافندگان و شرکت آنان در نمايشگاههاي بينالمللي ميتواند زمينه رونق صنايع دستي استان بوشهر به ويژه صنعت گبه بافي را به صورت گسترده فراهم کند.
حسن سماواتي يادآور شد: از سويي ديگر فعاليت يک دستگاه ثابت براي نظارت مستمر بر بازار مواد اوليه و کنترل قيمت اين مواد تأثير بسزايي در پايين آمدن قيمت تمام شده گبه و رونق بازار اين محصول دارد.
111/
انتهای پیام/