محمد جواد صالحي با اشاره به اينکه هنوز صنعت فرآوري سنگ در کشور به جايگاه حقيقي خود دست نيافته است و بسياري از توليدکنندگان داخلي، فرآوري سنگ را در کشورهاي ديگر انجام ميدهند، اظهار داشت: متاسفانه سرمايه گذاران و مسئولان هنوز متوجه اهميت فرآوري سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي نشدهاند.
وي ادامه داد: برخي سنگهاي قيمتي کشورمان نظير فيروزه، ياقوت و زمرد، مرغوبيت بسيار بالايي دارد و اگر سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي به شکل مناسبي فرآوري شوند مي توانيم به ارزش افزوده بسيار بالايي دست پيدا کنيم.
اين کارشناس با بيان اينکه بسياري از اقدامات مربوط به فرآوري سنگ در کشور به صورت سنتي و انفرادي است و آمار دقيقي از فعالان اين صنعت ارزشمند در دست نيست، گفت: اين در حالي است که اقدامات مناسبي نيز براي شناسايي معادن سنگهاي قيمتي در کشور انجام ندادهايم و هنوز از ظرفيتهاي خود در اين زمينه آگاهي نداريم.
صالحي تصريح کرد: از آن جا که هنوز صنعت فرآوري سنگ در کشور به جايگاه حقيقي خود دست نيافته است، بسياري از توليدکنندگان داخلي، فرآوري سنگ را در کشورهاي ديگر انجام ميدهند و اين به معناي صرف هزينههايي است که شايد هيچگاه تأمين نشود.
وي با تأکيد بر اينکه همچنين به دليل نامناسب بودن شرايط سرمايه گذاري، برخي توليدکنندگان ايراني فرآوري توليدات خود را به کشورهايي نظير امارات، تايلند و ترکيه منتقل ميکنند، افزود: فراهم نبودن بسترهاي سرمايه گذاري، توليدکنندگان داخلي به تدريج کناره گرفته اند و توليدکنندگان خارجي به سرعت در حال تصاحب بازارهاي کشورمان هستند.
محمد جواد صالحي خاطرنشان کرد: دولت بايد نقش موثر و بيشتري در حمايت از اين صنعت ايفا کند و اين در حالي است که نقش حمايتي دولت در حال حاضر، کم رنگ است.
اين کارشناس صنايع دستي يادآور شد: نهادهاي دولتي در زمينه فرآوري سنگهاي قيمتي همکاري خوبي با توليدکنندگان ندارند و به دليل بياطلاعي مسئولان، اگر هم نهادهاي دولتي وارد اين عرصه شوند، قيمتها بالاتر ميرود./111
انتهای پیام/