محمدرضا چيت ساز در ادامه خاطرنشان کرد: تاکنون نيزهيچ يک از کارشناسان دانشگاه لندن مخالفت خود را با اين موضوع به صورت مکتوب اعلام نکرده اند.
وي در مورد خونگ اژدر بيان داشت :در قسمت پشت تخته سنگى که نقش برجسته عيلام قديم قرار داشت، نقش برجسته اى متعلق به زمان پارتى ها قرار دارد که مهرداد دوم شاه اشکانى را به همراه افراد بلندپايه اليمايى نشان مى دهد.
اين استاد دانشگاه تصريح کرد:ايذه تنها نقطه باستاني ايران است که نقش برجسته هاي عيلامي خانوادگي را در خود جاي داده است.
وي با اشاره به کول فره يکي از نقش برجسته هاي اين منطقه تاکيد کرد: کول فره در سى دره و کوههاى اطراف دشت، در ۷ کيلومترى شمال شرقى ايذه واقع است که در عصر عيلام نو به عنوان نيايشگاهى باز مورد استفاده قرار مى گرفته است.
اين دکتراي باستان شناس با اشاره به اين که اشکفت سلمان در تنگه کوه الهک و در شمال غربى ايذه واقع شده بيان داشت: در اين تنگه چهار نقش برجسته وجود دارد که تمامى آنها به هانى يعني خانواده سلطنتى و خدايان اشاره کرده است.
به گفته قائم مقام امور پايگاه هاي ميراث فرهنگي: خونگ يارعلي وند در ۳ کيلومترى خونگ اژدر واقع شده و دو فرد اليمايى را در يک مراسم آيينى نشان مي دهد.
وي با بيان اين که خونگ کمال وند نيز در ۴ کيلومترى شمال خونگ يار على وند واقع شده اضافه کرد:اين نقش برجسته به همراه کتيبه اى اليمايى است.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي در پايان گفت: تنگ بتان سين يار، بردبت کوه تينا و ديگر آثار از جمله نقش برجسته هايي هستند که بخشي از آنها عيلامي و بخش بيشتري از آنها المايي هستند. /118
انتهای پیام/