فصل دوم کاوش تپه مهرعلي فارسي آغاز شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس ، عزيزاله رضايي کارشناس باستان شناس کاوش نجات بخشي تپه مهر علي با بيان اين مطلب گفت: اين کاوش به دنبال آب گيري سد ملاصدرا در بخش شمالي استان فارس در مردادماه 1385 آعاز شد که تا پايان شهريور همان سال ادامه داشت.

وي افزود: اين برنامه از طرف پژوهشکده باستان شناسي و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به سرپرستي دکتر سرداري و عزيرالله رضايي کارشناس باستان شناسي اين سازمان آغاز شد که بعلت آب گرفتگي تپه کاوش در لايه هاي تحتاني در فصل اول غيرممکن شد .

وي اضافه کرد : قسمت اعظم يافته ها در مطالعات حکايت از فرهنگ دوره باکون و لپوي مي کرد که مربوط به دوران توليد غذا و استقرار در روستاها بود که براي اولين بار درشمال استان فارس و در سرشاخه هاي رود کُر در هزاره پنجم قبل از ميلاد اتفاق افتاد علاوه براين بدست آوردن اثر مهر و مهره هاي گلي کوچک حکايت از يک نظام اداري نيز مي کند که از مشخصه هاي يک سسيتم و الگوي پيچيده اجتماعي است که به دنبال آن يک مرکز قدرتمند فعال و نيروي سياسي مي طلبد که به نظر مي رسد در هزاره پنجم قبل از ميلاد در تل مهر علي فارسي حاکم بوده است .


اين برنامه توسط دکتر علي رضا سرداري از پژوهشکده باستان شناسي شروع شده و تا به دست آمدن اطلاعات مورد نظر ادامه خواهد داشت.

بنا به اظهار نطر عزيرالله رضايي کارشناس باستان شناس هرچند مطالعه و يافته پاسخي درست به پرسش‌هاي بنيادي مسائل انساني در دوره پيش از تاريخ بسيار سخت است در عين حال مطالعه و تفحص در گذشته وظيفه ما است تا از اين طريق بتوان مانع رشد کج فهمي‌ها شد.

بنا به گفته رضايي اين تپه متعلق به دوره پيش از تاريخ و آغاز دوره نو سنگي است که مردمان اين منطقه براي اولين بار زندگي غار نشيني رها کرده و وارد مرحله توليد غذا و استقرار در روستا ها مي شوند که در اين بررسي پيامدهاي روستانشيني، دگرگوني هاي اجتماعي و همينظور نقش رودخانه کُر در بوجود آمدن اين فرهنگ در شمال استان فارس مورد بررسي و مطالعه قرار خواهد گرفت./106



انتهای پیام/

کد خبر 1387081131