اين رشته تا سال 1360 به عنوان يکي از رشتههاي در معرض فراموشي استان مطرح بود اما تا به امروز بيش از 3 هزار نفر در اين رشته آموزش ديدهاند.
احمد جعفرپور ادامه داد: با توجه به آموزش گستردهاي که در طول اين سالها در خصوص اين رشته انجام شده است، در حال حاضر در هشت شهرستان نهاوند، اسد آباد، رزن، کبودرآهنگ، همدان، بهار، ملاير و تويسرکان اين رشته دنبال ميشود.
وي با اشاره به اينکه امروز بيش از يک هزار و 219 کارگاه گليم بافي در اين شهرستانها فعال هستند، اظهار داشت: با ارزيابي که روي تعداد کلي کارگاههاي صنايع دستي استان انجام شده است، گليمبافي در رتبه پنجم کارگاهها قرار دارد.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي اين استان تصريح کرد: به تعداد کارگاههاي فعال اين رشته در استان، شاغل در رشته گليم بافي وجود دارد.
جعفرپور با بيان اينکه بيشترين کارگاه گليم بافي استان با 495 کارگاه در شهرستان نهاوند فعال است، گفت: شهرستانهاي ملاير با 220، اسدآباد با 148 و کبودرآهنگ با 127 کارگاه در ردههاي بعدي قرار گرفتهاند.
وي در ادامه اظهار داشت: آماري که در حال حاضر از کارگاههاي گليم در دست است مربوط به ششماهه نخست سال جاري است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي بوشهر ميزان صادرات اين محصول را در هشت ماهه نخست سال بالغ بر 41 هزار و 346 دلار دانست و گفت: کشورهاي آلمان و روسيه بالاترين ميزان واردات در بخش گليم داشتهاند.
احمد جعفرپور خاطرنشان کرد: در ميان شهرستانهايي که به توليد گليم مشغولاند، نهاوند بيشترين ميزان صادرات گليم را در سالهاي اخير به کشورهاي ايتاليا، روسيه، سوئد و آلمان داشته است.
111/
انتهای پیام/