آغاز عمليات اجرايي احداث مجتمع پژوهشي شهر سوخته

اسحاق عرب،کارشناس سرمايه گذاري و طرح هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سيستان وبلوچستان با اعلام خبر فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: سازمان ميراث فرهنگي استان جهت فراهم کردن زير ساخت‌هاي لازم در منطقه باستاني منحصر به فرد شهر سوخته اقدام به احداث مجتمع اداري و پژوهشي به متراژ 25 هزار متر مربع کرده که عمليات اجرايي آن از آذرماه سال جاري آغاز شده است.

وي درخصوص بخش هاي اين مجتمع گفت: در اين مجتمع بخش هاي متفاوتي از جمله بخش پژوهشي، موزه، سالن چند منظوره، فضاي اداري، کتابخانه، مرکز اسناد و بخش رفاهي در نظر گرفته شده است.

به گفته عرب،شهر سوخته منطقه اي باستاني به قدمت بيش از سه هزار سال پيش از ميلاد و در مجاورت راه اصلي زابل به زاهدان (کيلومتر 56) قرار دارد. اين شهر از مهمترين و پيشرفته ترين مراکز شهرنشيني در جنوب شرقي فلات ايران بوده، بطوري که امروزه در هر مرحله کاوش تنها بخشي از اسرار نهفته آن را به باستان شناسان و جهانيان نمايان مي کند.

کارشناس سرمايه گذاري و طرح هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سيستان وبلوچستان ادامه داد:دوران شکوفايي شهر سوخته مقارن 2600 تا 2400 پيش از ميلاد با 5 هزار نفر جمعيت و حدود 80 هکتار وسعت بوده است. شهرسوخته زابل از پنج بخش شامل گورستان، منطقه مسکوني، بناهاي يادماني، صنعتي و بخش مرکزي تشکيل شده است.

عرب اضافه کرد:از جمله آثار مکشوفه مورد توجه در سال‌هاي اخير مي توان به کشف جام با نقش انيميشن در پنج فريم متوالي، جهش بز و خوردن گياه و نيزکشف تخته بازي شبيه شطرنج و دستور پخت پنج نمونه غذا اشاره کرد.وسعت و ويژگي هاي منحصر بفرد شهر سوخته در زمينه هاي آثار انساني، جانوري و گياهي زمينه مناسب براي ايجاد پايگاه هاي متعدد و متنوع را در اين منطقه فراهم کرده است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1387100123