ايرج افشار سيستاني در ادامه خاطرنشان کرد: در اين کتاب اطلاعات طبيعي، جغرافيايي، پيشينه تاريخي، وجه تسميه، اقتصاد و جمعيت در مورد هزار و پانزده شهر ايران آورده شده است.
به گفته اين دکتراي جامعه شناسي: تمامي اطلاعات اين هزار و پانزده شهر ايران از آمار به روز وزارت کشور گرفته شده است.
وي با اشاره به اين که اطلاعات جمعيتي شهرهاي يادشده نيز بر پايه آخرين سرشماري کشوري يعني آبان 1385 جمع آوري شده اظهار داشت: هنگامي که به نام بوشهر رسيديم خليج فارس را نه در متن کتاب بلکه در پاورقي توصيف کرديم تا خواننده در مورد نمادها و مسائل هويتي و ملي خليج فارس آشنايي پيدا کند.
اين استاد دانشگاه با بيان اين که در زير نامهاي استان هرمزگان، بندعباس، چابهار و درياي عمان نام مکران ايالت چهاردهم هخامنشي ذکر شده تصريح کرد: اين دائرةالمعارف در قطع رحلي است ضمن اين که با حدود 700 صفحه همراه با فهرست اعلام و نمايهاش در حدود سه يا چهارجلد خواهد بود.
وي که جمع آوري و پژوهش ميداني اين دائرةالمعارف را از حدود 30 سال پيش آغاز کرده تأکيد کرد: حدود 80 درصد به صورت شخصي گرفته شده که شامل تصاوير شهرها چهره مردم، صنايعدستي و هنرهاي هر شهر، پوشاک و غيره است.
خاطرنشان ميشود؛ اين نويسنده و پژوهشگر تاکنون 137 جلد کتاب در مورد ايران نوشته است. کتابهاي نام خليجفارس، جزاير سه گانه و درياي مازندران وي نيز دهها بار در امريکا به چاپ رسيد.
وي تاکنون بالغ بر 500 مقاله علمي و 25طرح ملي و فراملي براي دفتر مقام معظم رهبري وزارت خارجه، وزارت فرهنگ و ارشاد، سازمان ميراث فرهنگي و برخي ديگر از وزارت خانهها انجام داده است. ر چهارسال پيش از سوي وزارت کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد جزء 50 نفر ميراث ماندگار تاريخ معاصر ايران قرار گرفت./118
انتهای پیام/