رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي به اهميت آثار سفالين کشف شده در مناطق باستاني براي تاريخ گذاري اين مناطق اشاره کرد و افزود: ميراث فرهنگي تنها شامل ابنيه و اماکن تاريخي نيست و وسايل و آلات صنايع دستي هم بخش مهمي از ميراث ما را تشکيل مي دهند که سينه به سينه تا امروز منتقل شده اند و ما بايد حافظ آنها باشيم .
وي همچنين با اشاره به سهم عمده صنايع دستي در اشتغال زايي و کسب درآمد براي مردم استان گفت: طبق آخرين آمار به جز کساني که در زمينه فرش فعاليت دارند حدود 250 هزار نفر در سطح استان به فعاليت در عرصه صنايع دستي مشغول هستند و بيش از 40 ميليون دلار صادرات صنايع دستي استان در سال گذشته نشان مي دهد مي توان با تلاش و برنامه ريزي درست اين بخش را به بخشي فعال قوي و درآمد ساز براي مردم تبديل کرد.
رئيس شوراي فني صنايع دستي آذربايجان شرقي بر حمايت سازمان از مراکز آموزش هنرهاي سنتي و صنايع دستي با پرداخت يارانه و ساير کمک هاي مورد نياز تاکيد کرد و اين آموزش ها را در صورتي موثر دانست که توسط اساتيد مجرب و هنرمندان تواناي استان انجام پذيرد.
وي تاکيد کرد: درسازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي هميشه به روي هنرمندان باز است و سازمان آماده حمايت از فعاليتهاي هنري و تخصصي است.
محمدي در پايان سخنانش ابراز اميدواري کرد: حالا که فوريت طرح بيمه هنرمندان و قالي بافان در مجلس شوراي اسلامي تصويب شده به زودي شاهد تصويب و اجراي کل طرح باشيم تا موانع بسياري از پيش پاي هنرمندان کشور و استان برداشته شود.
در ابتداي اين جلسه استاد روفه گر از هنرمندان پيشکسوت عرصه صنايع دستي و عضو هيئت موسس اين خانه به نمايندگي اعضاي هيئت موسس از همه کساني که درتشکيل خانه هنرمندان ياري کرده اند تشکر کرد و گفت : خانه هنرمندان صنايع دستي در راستاي حفظ اعتلاي هنرهاي سنتي و صنايع دستي و حمايت از هنرمندان با پشتيباني مسئولين استان آغاز به کار کرد و اميدواريم مرکز انس و الفت هنرمندان و مراکز مختلف از جمله کانونهاي علمي و دانشگاهي باشد.
وي ضمن اشاره به سابقه کهن هنر تراش جواهر در تبريز ، اضافه کرد: به غير از جواهرات ، سلطه و تاثير هنرمندان تبريزي در هنر فرش غير قابل انکار است به شکلي که تبريز را پايتخت هنر فرش جهان ناميده اند و به راحتي مي توان هنرهاي بسياري را نام برد که يا دراين خطه متولد شده اند يا بالندگي خود را مديون دستان هنرمند مردمان اين ديار هستند و همه اين موارد لزوم توجه هنر و هنرمندان را دو چندان مي کند.
در پايان اين جلسه پس از کانديداتوري تعدادي از هنرمندان حاضر در جلسه ، اعضاي هيئت مديره براي دو سال و بازرسان براي يک سال انتخاب شدند.
بر اساس راي حاضران محمد صادق صمدي هنرمند دواتگر، رسول روفه گر هنرمند عرصه فرش، خانم سليمانپور ، يعقوب ابراهيم پور هنرمند منبت کار و داود مستوفي هنرمند حجم ساز به عنوان اعضاي اصلي هيئت مديره و عفت السادات حجازي و معماري به عنوان اعضاي علي البدل انتخاب شدند.
همچنين حاضران احد پرويز زاد هنرمند قلم زن نقره و ابولفضل لطفي هنرمند نگارگر را به عنوان بازرسان اصلي و خانم شکوفه روشني را به عنوان بازرس علي البدل انتخاب کردند.
خانه هنرمندان صنايع دستي تبريز در راستاي اجرا ي اصل 138 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و آيين نامه اجرايي تاسيس و فعاليت سازمانهاي غير دولتي در تير ماه سال جاري مجوز فعاليت گرفته است.
اين اقدام به منظور واگذاري هرچه بيشتر امور به بخش خصوصي و کاهش تصدي گري دولت در حوزه آموزش ترويج و احياي هنر ها و حمايت از رشته هاي صنايع دستي و هنرمندان از هنر – صنعت ارزشمند انجام پذيرفته است.
خانه هنرمندان در بازار اميريه ( بازار هنرو صنايع دستي تبريز ) در رشته هايي چون ورني، قلم زني نقره، سفالگري ، باتيک، طراحي فرش، معرق، منبت ، کاشيکاري و...فعاليت خواهد کرد./106
انتهای پیام/