تمامي سنگ فرش قديمي ميدان حسن آباد تخريب شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) از اوايل تابستان سال جاري تاکنون با کارفرمايي شهرداري منطقه 11تهران و سازمان زيباسازي شهرداري، پروژه پياده روسازي ضلع جنوبي ميدان حسن‌آباد و خيابان وحدت اسلامي از ابتدا تا انتها آغاز شده که متأسفانه با نصب بلوک‌هاي سيماني، پياده رو اين بخش خيابان از طرح اوليه خارج شده است.

در حالي شاهد تخريب اين بافت سنتي و تاريخي ميدان حسن آباد تهران هستيم که متاسفانه شهرداري منطقه دوازده تهران که در نزديکي اين ميدان نيز مستقر است تاکنون نسبت به اين موضوع واکنشي نشان نداده است.

پيش از اين مدير پايگاه شهر تاريخي فرهنگي تهران دراين باره به خبرنگار ميراث آريا گفته بود: اجراي اين طرح، پياده روي ميدان حسن آباد را با يک ساختار جديد و ناهمگون از ساختار اوليه خود مواجه کرده است.

براساس اين پروژه شهرداري ، سنگ فرش قديمي دو طرف پياده روي ميدان حسن آباد جمع آوري شده است،به طوري که از ابتداي ميدان حسن آبادو شروع خيابان وحدت اسلامي (شاپور) تا انتهاي اين‌خيابان به وسيله بلوک هاي سيماني ‌پوشانده شده است .

بنابر اظهارات کارشناسان‌مرمت ،بلوک هاي سيماني بدون دقت لازم در کف پياده رو نصب شده اند به طوري که تمامي منافذ اطراف بلوک ها کاملاً مشهود به نظر مي رسند.نصب بلوک هاي يادشده با چنين شيوه اي باعث ايجاد گل ولاي در هنگام بارندگي هاي زمستاني خواهد شد.

معاون آموزش و امور مناطق سازمان زيباسازي شهرداري تهران دراين باره به خبرنگار ميراث آريا گفت: با توجه به اين که سنگ فرش هاي قديمي ميدان حسن آباد مورد اعتراض ساکنان و عابران پياده قرار گرفته بود پروژه پياده راه سازي اين ميدان در دستور کار سازمان زيباسازي شهرداري تهران قرار گرفت.

به گفته مهدي گلشني: هر ساله شاهد بوديم که رفت و آمد شهروندان به ويژه در فصل زمستان در اين محدوده با مشکلاتي مواجه مي شد بنابراين اجراي اين پروژه حتماً بايد در دستور کار قرار مي گرفت.

درحالي سازمان زبياسازي اجراي اين پروژه را در دستور کار خود قرار داد که متاسفانه در اين پروژه شاهديم موضوع توجه به بافت‌هاي تاريخي و افزايش گذرهاي پياده در آن و يا بهره مندي از گذرهاي پياده پيشين به منظور ارتقاي فرهنگ پياده روي به ويژه در بخش کهن و داراي بافت تاريخي شهر تهران مورد بي مهري و بي تو جهي قرار گرفته است.

به مصداق آن که مي گويند ديکته نانوشته غلط ندارد، در فهرست بالابلند خدمات دوره کنوني مديريت شهري تهران برخي موضوعات در خور ايراد و انتقاد به چشم مي خورد که علاوه بر تحميل هزينه هاي سنگين بر بودجه شهرداري، انجام آنها از نقطه نظر اکثريت شهروندان تهراني نمي تواند چندان توجيه پذير باشد.

براي نمونه مي توان به طرح تعويض پلاک خانه هاي قديمي و تاريخي شهر تهران اشاره کرد که به نظر مي رسد اجراي اين طرح باعث سردرگمي شهروندان در يافتن نشاني شده است .اگرچه به نظر مي رسد اين طرح به منظور شناسايي خانه هاي تاريخي تهيه شده اما انتقاداتي نيز بر آن وارد شده که بر هيچ کس پوشيده نيست./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387110221