فريبرز دولت آبادي در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه ثبت بناهاي مؤثر مانند ثبت ساختمان مرکزي ميراث فرهنگي يا ميدان آزادي نيز فعال بودهايم.
وي با اشاره به اينکه در تعريف مرسوم شهر حاصل تعامل لايههاي طبيعي کالبدي و انساني است اظهار داشت: تشخص لايههاي کالبدي و فيزيکي، عناصر رنگ در کنار تشخص لايههاي طبيعي، ويژگيهاي جغرافيايي مانند کوهها و درختان و تشخص يا هويت اجتماعي و انساني شهر در کنار يکديگر هويت شهري را ميسازند.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با بيان اين که تاکنون تعداد سي منطقه به عنوان مکان رويداد تاريخي در کشور شناسايي و ثبت شده اند اظهارداشت:امروز هويت شهرهاي ما دچار بحران شده به عبارتي هماهنگي و انسجام سه لايه برقرار نيست و فضاهاي طبيعي شهر از طريق ساخت و سازها به شدت تهديد ميشود.
به گفته دولت آبادي اين نقاط عطف تکيه گاههايي هستند که از طريق ساماندهي آنها ميتوان فضاي شهر را کنترل کرد. بيترديد اين نقاط ميتوانند نقش خود را به عنوان نقاط عطف موجود در شهر به دليل سابقه تاريخي فارق از ارزشهاي کالبدي تغيير داده و ميتواند به عنوان هويت اجتماعي شهر در ساماندهي آن کمک کنند.
معاون ميراث فرهنگي اضافه کرد: از منظر ديگر توسعه شهر هماکنون نگران کننده شده به طوري که از جهات مختلف توسعه شهري برنامهريزي نشده است. از طرفي در گيرو و دار اين سرعت با گذشت 30 سال از انقلاب اسلامي نسلهاي امروز در عرصه جامعه اين فضاها را تجربه نکرده و خاطره اي در ذهن ندارند بنابراين بر ماست که آن خاطرات را در اذهان زنده کرده و ويژگي هاي انقلاب اسلامي را از طريق اين فضاها به نسل جوان انتقال دهيم.
وي در ادامه تاکيد کرد: بر اين اساس شناسايي ثبت و حفاظت اين فضاها به دليل حفاظت از خاطرات انقلاب و ترويج ارزشهاي انقلاب اسلامي امري لازم و ضروري است.
وي با اشاره به اينکه در اين راستا قطعآ منحصر به ثبت اتفاقات و مکان هاي مربوط به وقايع انقلاب نخواهيم بود تصريح کرد: اتفاقات مربوط به دوران معاصر، دوران مشروطه قبل و بعد از آن شناسايي و ثبت خواهند شد. البته اين گونه ثبت در مقايسه با ثبتهاي مرسوم داراي شرايط حفاظتي متفاوتي خواهند بود. بر اين اساس متولي حفاظت از اين فضاها الزاماً سازمان ميراث فرهنگي نخواهد بود.
دولتآبادي بيش از همه نظام مديريت شهري، شهرداريها، وزارت مسکن، وزارت کشور و سازمان شهرداريها و دهياريهاي کشور را دخيل دانست و افزود: براساس جلسات تشکيل شده مشترک با همکارانمان در وزارت مسکن و کشور ضوابط حفاظتي مکان رويدادهاي انقلاب اسلامي تعيين و آماده ابلاغ شده است.
وي با اشاره به برخي از ضوابط حفاظتي ويژه مکان _رويدادهاي انقلاب اظهار داشت: بر اساس اين ضوابط فضاهاي مذکور به عنوان مراکز وقوع حوادث تأثيرگذار در روند پيروزي انقلاب ميتوانند به عنوان نقاط عطف در شهر بيانگر خاطرات جمعي آن زمان و عامل ايجاد هويت در شهر باشند.
وي با اشاره به اينکه شهرداريها با کمک دستگاههاي مختلف و با لحاظ اولويت، طرحهاي موضوعي براي اين فضاها را تهيه ميکنند اظهار داشت: معماري و طراحيهاي مربوط به اين فضاها بايد الزاما به تصويب شوراي بافت مستقر در استانها برسد. همچنين فضاهاي فوق بايد به صورت کامل مستندسازي شود به طوري که در اين مستندسازي ثبت وقايع تاريخي در ارتباط با ويژگي فضاها الزامي است.
بر اساس اين گزارش استاد حميد سبزهواري، مشفق کاشاني و پرويز بيگي حبيب آبادي به عنوان شاعران انقلاب رضا رويگري و محمد گلريز و خوانندگان سرودهاي انقلابي، فريدون صديقي و مهدي فرقاني خبرنگاران روزهاي تاريخي انقلاب، اکبر ناظمي حسين پرتوي و محمد فياض سه نفر عکاس روزهاي انقلاب و نيز يوسف دانش صديق، مهدي مستوفي و رضا تقينژاد سه نفر فيلمبردار مورد تقدير و قدرداني قرار گرفتهاند.
حدود 16 نفر از خانوادههاي شهدا روزهاي انقلاب اسلامي در ادامه اين مراسم مورد تقدير اين مقامات سازمان قرار گرفتهاند./118
انتهای پیام/