موزه محرم در تبريز افتتاح مي شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي ضمن اعلام خبر فوق گفت: اين موزه در محل خانه موسوم به خانه دکتر صحتي واقع شده است و از خانه هاي قديمي و زيباي تبريز است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: خانه دکتر صحتي در سال 1378 تحت شماره 2336 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد و پس از آن عمليات مرمت و استحکام بخشي بنا به اجرا درآمده و پس از اتمام مراحل مرمتي و با توجه به کاربري بنا در زمان حيات صاحبان آن ،به محلي براي جمع آوري اشياء و ابزار مربوط به مراسم ماه محرم و عزاداري سالار شهيدان تبديل شد.

محمدي در مورد اهداف ساخت چنين موزه اي گفت: هدف از تشکيل اين موزه نمايش هميشگي جاذبه‌هاي مادي و نمادين محرم است. نمادهايي که تنها در هنگام عزاداري ماه محرم به کار گرفته مي شوند و در باقي روزهاي سال در علم خانه ها و انباري‌هاي تکايا و مساجد انبار مي شوند و کسي آنها را نمي بيند.

وي افزود: مراسم محرم جلوه گاه ملموس نبرد نور و ظلمت و نماد ستيز داد و بيداد است و رويارويي حق و باطل را در نمونه شکوهمند عاشوراي کربلا به نمايش گذاشته است.

به گفته محمدي مراسم ماه محرم در کليت خود يک نماد است و در اين موزه بخشي از نماد و نشانه هاي مهم مراسم و آيين هاي محرم در اقصي نقاط آذربايجان شرقي به نمايش گذاشته است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در مورد بناي موزه گفت:خانه دکتر صحتي يکي از خانه هاي تاريخي و فرهنگي شهر تبريز در انتهاي خيابان راسته کوچه و در داخل کوچه سهيد احمد گوگاني قرار دارد و با توجه به نوع معماري بنا، مي توان قدمت آن را به اواخر دوره قاجار نسبت داد.

به گفته محمدي اين خانه 409 متر مربع مساحت دارد و در سه طبقه احداث شده و در زمان حيات مرحوم دکتر ابوالقاسم صحتي و دراوايل دوره پهلوي در ماه محرم به عنوان حسينيه مورد استفاده هيات عزاداري محله راسته کوچه قرار مي گرفت و به همين علت اشياي مرتبط با ماه محرم در آن جمع آوري و به موزه محرم تبديل شد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1387111811