به گفته وي برنامهريزي صحيح براي اجراي پروژههاي مطالعات باستانشناسي در اين منطقه موجب شده تا به عنوان يکي از مناطق مهم تاريخي کشور به عنوان کليد تاريخ سرزمينهاي حد فاصل شوش و تختجمشيد در تاريخ ملي کشور مطرح شود.
عسگري در خصوص اهميت اين منطقه گفت: بر اساس پژوهشهاي باستانشناسي انجام شده در اين منطقه ميتوان بيان کرد اين منطقه در رشد و پويايي تمام مراحل فرهنگي جنوب ايران در طي هشت هزار سال نقش بنيادي داشته است.
معاون پژوهشکده باستانشناسي کشف بزرگترين دهکده پيش از تاريخ استان فارس با وسعت 9 هکتار و ارتفاع 25 متر، شناسايي يکي از معابد دوره ايلامي و کهنترين صحنه نقش برجسته با موضوع نيايش در منطقه ممسني را از قابليتهاي گردشگري در اين منطقه ذکر کرد.
به گفته عسگري واقع شدن اين منطقه در دوره هخامنشي در مسير راه تاريخي شوش به تخت جمشيد يکي از مسائل و مراحل مهم رشد فرهنگي اين منطقه محسوب ميشود زيرا در اين دوره يکي از باشکوهترين بناهاي هخامنشي در اين منطقه بنا شده است.
عليرضا عسگري چاوردي افزود: بناي ارزشمند سُروان با پايه ستونهاي هم عرض و برابر با پايه ستونهاي تختجمشيد، تختگاه ستوندار و تالارهاي بزرگ و باشکوه، که براساس حدود جغرافيايي مسافت آن با تختجمشيد و براساس الواح و کتيبههاي هخامنشي، ميتواند به عنوان شهر ليدوماي دوره هخامنشي مورد بحث واقع شود.
وي با اشاره به پژوهشهاي ژئو فيزيک باستانشناسي فصل اخير پيرامون اين بنا و محرز شدن بناهاي ديگر از دوره هخامنشي اظهار داشت: وجود چندين بناي هخامنشي در يک محل نشانگر اهميت اين منطقه در دوره هخامنشي است.
سرپرست هيأت ايراني مستقر در منطقه ممسني که اخيراً فصل جديدي از کاوشهاي باستانشناسي مشترک با هيأت استراليايي را در اين منطقه به پايان رسانده با تأکيد بر قابليت گسترده و لازم براي جذب گردشگر در اين منطقه از تعيين عرصه و حريم محوطه باستاني ممسني به منظور تبديل اين محوطه به سايت موزه خبر داد.
در سند توسعه چشم انداز ميراث فرهنگي منطقه ممسني فارس، محور گردشگري اين منطقه در نقشههاي تفصيلي به طور مشروح بحث و تبيين شده است. بر اين اساس در يک نقشه پايه، محور گردشگري و محور فرهنگي- تاريخي منطقه با قابليتهاي متعدد توسعه فرهنگي و قابليتهاي بهره برداري در تمام زمينه ها ترسيم شده است.
اين محور از محوطه شناخته شده بيشاپور آغاز و سپس در امتداد اين محور، صحنه نقش برجستههاي تنگ قنديل و سراب بهرام، برج ديمه ميل، سايت موزه بزرگترين دهکده پيش از تاريخ منطقه فارس در تل نورآباد، سايت موزه کاخ هخامنشي سروان، نقش برجسته کورانگون، معبد عيلامي تل اسپيد و آرامگاه دائو دختر را در بر مي گيرد.
ساخت موزه منطقهاي ممسني، و بهره برداري از چشمه آبگرم نورآباد و هتل ليدوما در سال اخير قابليتهاي گستردهاي براي گردشگري منطقه ممسني به ارمغان آورده است. تمايز و ويژگي شاخص ترسيم سند محور گردشگري و فرهنگي منطقه ممسني اتکاء آن بر پژوهشهاي هفت ساله دو مرکز مهم تحقيقات بينالمللي پژوهشکده باستانشناسي و پژوهشگاه ميراث فرهنگي و دانشگاه سيدني است که زمينه اين پژوهش با همکاري و پشتيبانيهاي سازمان ميراث فرهنگي کشور و استان فارس در شهرستان ممسني فراهم شد. /120
انتهای پیام/