کارگاه باستاني حجاري در حوالي روستاي نواي آمل کشف شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) عضو هيات علمي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري مازندران گفت: در پي بررسي‌هاي ميداني در روستاي نواي آمل در محدوده‌اي موسوم به هليزم و در ابتداي دره شاهاندشت کارگاهي باستاني جهت عمليات حجاري با هدف ساخت نقش برجسته يا کتيبه کشف شده است.

سامان سورتيجي افزود:اثر مزبور مربوط به فضائي است چهار وجهي شامل کف، دو ديوار جانبي و ديوار مقابل به عرض 560 سانتيمتر، به ارتفاع 6 متر و به عمق 680 سانتيمتر که در ارتفاع 160 سانتيمتري از منظر چشمه‌اي جوشان در دل صخره‌اي از جنس سنگ‌هاي آذرين بوجود آمده است.

وي گفت:شواهد موجود حاکي از آن است که اين فضا به احتمال قريب به يقين جهت ايجاد نقش برجسته مهيا شده اما به دلايل نامشخص به اتمام نرسيده و نيمه کاره رها شده است.

مسئول باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري مازندران در ارتباط با نيمه کاره رها شدن اثر مذکور يادآور شد:مي‌توان حدس زد ديواره مقابل فضاي مربوطه به دليل وجود شکافي طبيعي براي خروج آب چشمه، مناسب ساخت نقش برجسته يا کتيبه نبود و يا آنکه تغييرات حکومتي آن را در نيمه راه رها کرده است.

وي در ادامه گفت: علاقه ايراني‌ها به ثبت و جاودان کردن وقايع زندگاني و نمايش صحنه‌هايي با موضوعات مذهبي و غير مذهبي در کشور به دوره حکومت اسلام و حدود 4500 سال قبل باز مي‌گردد.

سورتيجي خاطرنشان ساخت‌: قديمي‌ترين نقش برجسته‌اي که مازندران شناسايي شده منظره ملاقات معمار جاده قديمي هزار و بزرگان منطقه با ناصرالدين شاه قاجار است اما کشف اخير، پيشينه ساخت زمينه سرمايه‌هاي ملي مي‌شود./106


انتهای پیام/

کد خبر 1388011830