وي با بيان اينکه در اين فصل آن قسمت از محورهاي باغ که تا کنون بنا به دلايلي مورد کاوش قرار نگرفته بود کاوش مي شود،گفت: هدف از انجام نهمين فصل کاوش باستان شناسي در اين محوطه تاريخي شناسايي تمامي زواياي باغ و معماري هاي موجود در آن است.
موسوي نسب افزود: مجموعه تاريخي عباس آباد بهشهر تا کنون هشت فصل مورد کاوش باستان شناسي با موضوعات و محوريت هاي گوناگون قرار گرفته است.
مدير پايگاه پژوهشي باغ هاي تاريخي عباس آباد بهشهر با اشاره به اينکه علاوه بر اين کاوش ها مقالاتي از اين مجموعه به چاپ رسيده است،خاطر نشان کرد: در اين خصوص مي توان به عملکرد دو برج آجري در نظام آبرساني باغ عباس آباد بهشهر در نخستين همايش بين المللي باغ هاي ايراني که در موزه هنرهاي معاصر برگزار شد،اشاره کرد.
سرپرست هيات کاوش باستان شناسي در اين مجموعه تاريخي اضافه کرد: همچنين در دومين همايش باستان شناسان جوان ايران مقاله اي با عنوان عملکرد چهار طاقي مخزن سد عباس آباد بهشهر در مقاوم سازي سد تاريخي عباس آباد در دانشگاه تهران ارائه شد.
وي خاطر نشان کرد: نخستين کتاب باستان شناسي مجموعه با عنوان باغ در بهشت در سه هزار نسخه به چاپ رسيده است و دومين کتاب باستان شناسي باغ عباس آباد بهشهر در 655 صفحه جهت چاپ به پژوهشکده باستان شناسي کشور تحويل داده شد.
موسوي نسبت تصريح کرد: با هماهنگي بخش فني سازمان ميراث فرهنگي کشور 70 درصد از محورهاي باغ که تا کنون مورد کاوش قرار گرفته مرمت و خواناسازي شده است.
به گفته مدير پايگاه پژوهشي باغ هاي تاريخي عباس آباد بهشهر در صورت مناسب بودن شرايط جوي، کاوش در حد ترانشه هاي محدود در محل کاخ انجام خواهد شد.
وي گفت: مجموعه تاريخي عباس آباد بهشهر تا سال 81 ده هکتار و بر اساس بررسي و شناسايي انجام شده در اين مجموعه، تا پايان اين سال به 530 هکتار افزايش يافته است.
سرپرست هيات کاوش باستان شناسي در اين مجموعه تاريخي ياد آور شد:در سفر دولت نهم به استان مازندران اين مجموعه به کانون بين المللي گردشگري تبديل شده و در نوروز 88 بيشترين آمار بازديدکنندگان آثار تاريخي استان مازندران از اين مجموعه بوده است.
به گفته موسوي نسب،مجموعه تاريخي عباس آباد در فاصله 9 کيلومتري جنوب شرقي بهشهر بر فراز ارتفاعات جهان مورا از رشته کوه هاي البرز و در ميان جنگلي انبوه قرار گرفته است که در سال 120 تا 121 ه.ق همزمان با تاسيس شهر اشرف بلاد (بهشهر کنوني) تاسيس شده است .
اين مجموعه شامل باغ مطبق و پلکاني که بي اغراق مي توان اوج هنر باغ سازي ايراني ناميد،بناي حمام،سد،بناي چهار طاقي مخزن سد،دو برج آجري با کاربري فشار شکني،کاخ،آسياب آبي و مراکز صنعتي کوره هاي پخت سفال آجر مي شود./117
انتهای پیام/