دکتر کامران باقري لنکراني با بيان اين که ميزان ضرررساني قليان 40 برابر سيگار است، افزود: برخي آمارها حاکي از آن است که خطر يک ساعت استعمال قليان 200 برابر سيگار است.
لنکراني، بسيج ارتقاي سلامت را براي تفهيم اين مفاهيم، اطلاع رساني اثرگذار منتهي به تغيير رفتار موثر برشمرد و افزود: در تغيير الگوي مصرف غذا بايد مصرف روغن پرخطر (جامد نباتي) را به روغن کم خطر (مايع) تغيير دهيم. بدين ترتيب 40 درصد از ميزان مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلب و عروق ميکاهد.
او با بيان اينکه بر اساس گزارشهاي نيمه اول سال 84 حدود 84 درصد مصرف روغن کشور را روغن جامد نباتي تشکيل ميدادند، گفت: حال آن که هم اکنون ميزان مصرف روغن جامد نباتي به کمتر از 50 درصد رسيده است.
به گفته وزير بهداشت در سال 84 استاندارد اسيد ترانس روغنهاي خوراکي خانوارها 20 درصد و انواع وارداتي آن 30 درصد بوده است. اين در حالي است که هر يک درصد اسيد چرب ترانس يک درصد ميزان مرگ و مير ناشي از حوادث قلب و عروق را افزايش ميدهد./100
انتهای پیام/