2 رشته بومي رو به منسوخ کرمانشاه احيا مي شود

نصرت‌الله سپهر، معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: بسياري از رشته‌هاي بومي محلي در استان کرمانشاه سابقه چند هزار ساله دارند که با وجود مواد اوليه ارزان و فروان در استان قابل احيا هستند.

وي افزود: در اين راستا با مساعدت‌هاي حوزه حفظ و احيا معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي سازمان ميراث فرهنگي کشور برنامه‌ريزي لازم براي احياي دو رشته چيت بافي و سبدبافي بعمل آمده است.

سپهر افزود: چيت يا چيخ يکي از دست بافته هاي سنتي قديمي است که مي‌توان آن را نخستين بافتني زيرانداز بشري به حساب آورد و مقدمه گليم و فرش بوده است که سپس به عنوان ديوار سياه چادر از آن استفاده مي شود و امروزه به عنوان پارتي شن بندي سالن‌ها مورد استفاده قرار مي گيرد.

سپهر ادامه داد: سبد بافي يکي از قديمي‌ترين بافتني هاي سنتي استان است که به وسيله شاخه‌هاي درخت بيد و ارغوان بافته مي شود و امروز به عنوان آباژور مورد استفاده قرار مي گيرد.

وي افزود: در بيشتر روستاها و عشاير هنوز از اين هنرهاي سنتي توليد و استفاده مي شود که بايد براي احياي آنها تلاش کرد.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي استان کرمانشاه اضافه کرد: با برنامه‌ريزي صورت گرفته درصدد هستيم تا تعداد بيشتري از اين رشته‌هاي در حال منسوخ را احيا کنيم./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388012610