جايگاه سنگ‌هاي قيمتي بايد در برنامه پنجم توسعه لحاظ شود

به گزارش ميراث آرياCHTN)) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، جواد آرين منش نايب رئيس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: به رغم اينکه سنگ‌هاي قيمتي به لحاظ زيبايي و درخشش از مزيت‌هاي خاصي در زمينه هاي مختلف به ويژه اقتصادي برخوردار است و نقش بسيار بالايي در ارز آوري کشور دارد متاسفانه چنان که بايد به اين صنعت توجه نشده است.

وي در ادامه گفت: متاسفانه گردش مالي و جايگاه اقتصادي ايران و سهم کشور از درآمد 600 ميليارد دلاري سنگهاي قيمتي در جهان بسيار ناچيز است.

آرين منش با اشاره به گذشته کشور در زمينه گوهر شناسي اظهار داشت: از حدود7 هزار سال پيش ايران داراي سابقه سنگ شناسي است و اين در حالي است که طي سالهاي اخير نسبت به اين مسئله کم توجهي هايي صورت گرفته که وزارت صنايع بايد راهکارهاي برون رفت از شرايط موجود را در برنامه پنجم توسعه لحاظ کند.

وي در ادامه افزود: البته شناسايي خوشه طلا و جواهر در مشهد و پرداختن به معادن فيروزه در نيشابور نيز از ديگر ضروريات در اين حوزه به شمار مي رود که توجه به سنگ هاي قيمتي ، اکتشاف و همچنين توسعه اشتغال در اين زمينه ، ارتقاء سطح دانش دست اندرکاران و برنامه ريزي جهت صادرات را پيش از پيش ضروري مي نمايد.
اولين همايش ملي جايگاه سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي از 9 تا 10 ارديبهشت ماه جاري در تالار همايش هاي نمايشگاه بين المللي مشهد برگزار مي شود./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388020419