شناسايي محوطه هاي باستاني نوسنگي در فراشبند فارس

به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي پژوهشکده باستان شناسي، سرپرست هيأت بررسي وشناسايي شهرستان فراشبند با بيان اين مطلب افزود:انجام اين برنامه تا کنون موجب شناسايي 165 مکان باستاني شده که ضمن مستندنگاري 67 تپه و محوطه، 12 غار يا پناهگاه صخره اي، 50 بنا، 18 گورستان، دو نقش صخره اي، يک بند، چهار کانال و آبراه، سه رشته قنات باستاني، سه بافت روستايي و پنج مجموعه باستاني، مشخص شد که گاه نگاري نسبي اين محوطه هاي استقراري، بر اساس يافته هاي سنگي، سفالي و شيشه اي، مربوط به دوران نوسنگي تا عصر حاضر است.

به گفته مهدي رجايي: در اين بررسي هاي باستان شناسي سعي شده است تا با بهره گيري از دستگاه GPS مکان يابي نقطه مورد نظر صورت گيرد تا امکان نمايش گسترده مناطق باستاني شهرستان فراشبند بر روي نقشه با کمک نرم افزار GIS فراهم شود

به گفته سرپرست اين هيأت: ثبت محوطه ها، بافت ها و مجموعه هاي باستاني در معرض تخريب از ديگر دستاوردهاي اين بررسي است که بايد در برنامه هاي پژوهشي آينده مورد توجه قرار گيرد.

وي در ادامه افزود :مستندنگاري، ساماندهي و نظم بخشي يافته هاي اين مناطق باستاني با هدف شناسايي، مطالعه و مقايسه آن با محوطه هاي پيراموني در کنار طراحي و ترسيم فني يافته هاي منقول به صورت روزانه از ديگر اقدامات پژوهشي ميداني است.

رجايي با اشاره به اين که بيشترين آثار شناسايي شده بر اساس مطالعه يافته هاي سطحي متعلق به دوره تاريخي و اسلامي است اظهار داشت:اين آثار شامل تپه، محوطه و ابنيه است از سويي ديگر وجود سازه هاي آبي هم چون بند، کانال، قنات و آسياب هاي متعدد در محوطه هاي شناسايي شده حاکي از گستردگي جمعيت و رونق اين مناطق استقراري در دوران گذشته دارد.

خاطرنشان مي شود؛شهرستان فراشبند با وسعتي در حدود نه هزارو 455 هکتار در فاصله 172 کيلومتري غرب شيراز قرار دارد . هدف از اين فصل ،بررسي و شناسايي شناخت چگونگي و نوع پراکندگي مناطق باستاني در اين شهرستان به منظور تهيه نقشه باستان شناسي کشور بوده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388021329