البسه محلي ترکمن هنوز در مراسم قوم ترکمن رايج است

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گلستان، انوشيروان گرايلي با بيان اين مطلب افزود: البسه محلي ترکمن يکي از لباس هاي محلي مهم استان گلستان به شمار مي رود که داراي موتيف هاي مختلف محلي و پارچه هاي خاص است.

وي با اشاره به استفاده از پارچه هاي مخصوص در دوخت اين لباس ها ادامه داد: پارچه هاي نخي کتاني، ماهوت(ماوت)، ترمه و تافته(تاب دا)، ساوساني الاتا و تکه قيرميزي و ساي تخته از انواع رايج در دوخت اين لباس ها است.

گرايلي تصريح کرد: پارچه هاي ماهوت و ترمه براي دوخت کت زنانه ترکمني(دون) استفاده مي شود که بافت اين پارچه و تار و پود آن از ابريشم بوده و آلاتا و پارچه ابريشمي راه راه براي دوخت قباي مردان ترکمن(چاويت)، شلوارزنان ترکمن(بالاق) و پيراهن زنان ترکمن(گونيک) مورد استفاده قرار مي گيرد.

اين مقام مسوول يادآور شد: تاب دا و ساوساني نيز که پارچه هاي ابريشمي براق مي باشند براي دوخت پيراهن و شلوار زنان ترکمن استفاده مي شود.

وي در پايان اظهاراميدواري کرد با اشاعه و ترويج اين لباس ها و سنت هاي رايج از منسوخ و فراموشي اين محصول بومي جلوگيري شود./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388021646