طرح احياي سعدالسلطنه قزوين تهيه شد

مجري طرح احياي مجموعه سعدالسلطنه قزوين در گفتگو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: براساس هماهنگي‌‌هاي صورت گرفته با صندوق احيا و بهره برداري از اماکن و بناهاي تاريخي فرهنگي، سازمان ميراث فرهنگي استان قزوين و سازمان نوسازي و بهسازي شهرداري قزوين، هم اکنون طرح احياي مجموعه سعدالسلطنه قزوين درمرحله تصويب قرار دارد.

اصغرمحمد مرادي در ادامه خاطرنشان کرد: مجموعه سعدالسلطنه قزوين در بازار قزوين قرارگرفته و شامل چند سرا، بازار، حمام و تيمچه بوده و درحقيقت بزرگ‌ترين مجموعه کاروانسراي درون شهري ايران به شمار مي آيد.

وي با اشاره به وسعت۲‎/۶ هکتاري اين کاروانسرا اظهار داشت: مصالح به‌کار رفته در ساخت مجموعه سعد السلطنه عمدتا\" آجر با ملات گچ است و در سرتاسر آن تزئينات مختلفي هم‌چون آجرکاري، کاشي‌کاري، کاربندي و تزئينات چوبي در و پنجره‌ها به چشم مي‌خورد.

به گفته اين دکتراي معماري از دانشگاه رم؛ از زيباترين نمونه‌هاي تزئينات در اين مجموعه،مي توان به کاربندي رسمي 24 ضلعي که زمينه هشت و نيم هشت در ورودي اصلي را تشکيل مي دهد اشاره کرد.

باني سعد السلطنه يا سراي سعادت، باقرخان سعد السلطنه اصفهاني است که در اواخر دوره سلطنت ناصرالدين شاه قاجار از سوي ميرزا علي اصغر خان اتابک، صدر اعظم وقت، مسئوليت ساخت راه بين تهران و قزوين بر دوش وي قرار گرفت.

وي که با تدبير و با هوش بود باتوجه به قرارگرفتن شهر قزوين بر سر راه تجاري روسيه، حساسيت و اهميت سوق‌الجيشي شهر را درک کرد و اين سرا را بنا نهاد و نام آن را به لقب خويش سعديه نامگذاري کرد.او درسال 1310هجري قمري طرح بنا را ريخته و ساخت آن را آغاز کرد.بر اساس شواهدموجود ساخت اين بنا در سال 1312هجري قمري پايان يافت./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388032556