وي خاطرنشان کرد: بنا بر شواهد باستان شناسي در اين حوزه هاي فرهنگي جوامع عصر باستان در اثر کنشهاي درون و برون فرهنگي مسير نويني در رشد و نمود تمدني داشتهاند که کمتر تحت تاثير حوزه فرهنگي تمدنهاي بين النهرين و دره سند بودند.
رئيس پژوهشکده باستان شناسي گفت:رشد و توسعه تمدني فراتر از محدوده جغرافيايي امروز در حوزه خليج فارس، جنوب شرق، شرق و شمال شرق کشور جمهوري اسلامي موضوعي است که نياز به تبيين و تفسير پديدههاي تمدني شکل گرفته در هزارههاي چهارم و سوم پيش از ميلاد دارد.
فاضلي نشلي يادآور شد: بديهي است شناخت چگونگي شکل گيري فرهنگهاي کهن در جوامع هزارههاي چهارم و سوم پيش از ميلاد در اين حوزه فرهنگي ميتواند گام هاي محکمي بر شناخت مباني تمدني جغرافيايي ايران و ارتباط ديرينه آن با کشورهاي همسايه امروز در قلمرو فرهنگي گذشته داشته باشد.
وي افزود: اين همايش فرصت مناسب علمي فراهم ميآورد تا داده هاي باستان شناختي به جاي مانده از تاريخ و تمدن جوامع کهن از ازبکستان تا عمان مورد تجزيه و تحليل قرار گيرد.
اين همايش با حضور کارشناسان باستان شناس از کشورهاي ايران، ايتاليا، روسيه، آمريکا، فرانسه، تاجيکستان، آلمان، فنلاند، ازبکستان و ترکمنستان برگزار شده است./117
انتهای پیام/