بررسي 12 محوطه باستاني در بخش مرکزي مازندران

به گزارش ميراث آريا(chtn)،رحمت عباس نژاد با اشاره به اينکه اين مقاله با همکاري سيد مهدي موسوي، سرپرست پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي تهيه شده است گفت: در اين مقاله 12 محوطه باستاني در بخش مرکزي مازندران مورد بازديد و بررسي قرار گرفته‌اند که داده‌هاي سفالي به‌دست آمده از آنها داراي اهميت خاصي از منظر گونه شناسي و تبيين فرآيند تغييرات فرهنگي هستند.

وي افزود: 310 قطعه سفال خاکستري گردآوري شده از اين تپه‌هاي باستاني بر اساس استاندارد تعريف شده مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته اند.

عباس نژاد خاطرنشان کرد: در مقاله فوق ضمن بهره‌برداري از نتايج مطالعات ميداني انجام شده و توصيف سفال هاي مذکور به مطالعه داده‌هاي مختلف مکشوفه از کاوش ‌هاي باستان شناسي در محوطه‌هاي منطقه شمال و شمال شرق ايران پرداخته شده است.

به گفته دبير اجرايي همايش عصر مفرغ آسياي ميانه،تپه‌هاي باستاني و تعدادي از محوطه‌هايي که در مناطق همجوار مازندران قرار دارند،شواهد و مدارک ارزنده‌اي از اواخر عصر مفرغ و ابتداي عصر آهن ارائه مي‌دهند که در تبيين فرآيند گذار از عصر مفرغ به عصر آهن در منطقه شمال فلات ايران قابل توجه و تامل هستند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان مازندران تصريح کرد: بديهي است که در مطالعه اين فرآيند،برهم کنش‌هاي فرهنگي محوطه هاي باستاني مازندران با ساير نقاط همجوار به ويژه دشت گرکان مورد مطالعه قرار مي‌گيرد که اين اطلاعات زمينه طرح پژوهش‌هاي اساسي درباره اين دوره گذار فراهم مي‌کنند.

عضو هيات علمي دانشگاه مازندران اضافه کرد: فرآيند دروني تغييرات فرهنگي از عصر مفرغ به آهن مورد توجه اصلي ما در اين مقاله است./117

انتهای پیام/

کد خبر 138803307