به گزارش ميراث آريا (chtn) از حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت ، مدير کل روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در اين باره گفت: اين محدوديت چهارشنبه در جلسه کميته کشوري آنفلوآنزا با حضور سعيدلو معاون اجرايي رئيس جمهور ، وزير بهداشت و مسئولان سازمان حج و زيارت ابلاغ شد.

\" عباس زارع نژاد\" تصريح کرد: در اين ابلاغيه محدوديت هايي شامل خودداري از اعزام افراد پرخطر به عمره مفرده با توجه به گسترش آنفلوانزا خوکي در عربستان سعودي ذکر شده است.

وي توضيح داد: سالمندان بالاي 60 سال ، کودکان زير 5 سال ، خانم هاي باردار ، افراد دچار بيماري هاي مزمن ريوي و قلبي ، بيماران ديابتي و افرادي که از داروهاي سرکوبگر ايمني استفاده مي کنند ، مصداق افراد پرخطر هستند.

مدير روابط عمومي وزارت بهداشت ، توجه به تامين داروهاي ويژه آنفلوانزا خوکي را از ديگر مسايل مورد تاکيد در نشست کميته کشوري آنفولانزا خواند و افزود: هم اکنون داروي oseltemivir به اندازه نياز در کشور وجود دارد و نگراني در اين زمينه وجود ندارد.

به گفته زارع نژاد ، براساس تصميم کميته کشوري آنفلوآنزا دبيرخانه اي به منظور پيگيري اقدامات و مصوبات و تعامل با دستگاه هاي ذيربط از جمله وزارت آموزش و پرورش تشکيل شد.

وي با اشاره به دو مورد جديد ابتلاي آنفلوانزا در کشور ، افزود: دو نفر از هموطنان در هنگام بازگشت از عمره مفرده تست ابتلا به آنفلوانزا خوکي شان مثبت بود که به مراکز درماني منتقل شدند وخوشبختانه بعد از طي مراحل درماني مرخص شدند.

زارع نژاد گفت: هرچند در خانواده هاي اين افراد علايم بيماري مشاهده نشده است اما به منظور پيشگيري، آنان نيز مورد معاينات دقيق قرار گرفتند.

مدير روابط عمومي وزارت بهداشت ، افزود: با احتساب اين دو نفر تاکنون 3 نفر مبتلا به آنفلوانزاي خوکي در کشور مشاهده شده است که نخستين مورد متعلق به جوان ايراني 16 ساله مقيم امريکاست که همراه خانواده به کشور سفر کرده بود و او نيز پس از درمان از بيمارستان ترخيص شد.

اين مسئول حوزه بهداشت، ميزان کشندگي در آنفلوانزاي خوکي را حدود چهار دهم درصد دانست و گفت: اين اندازه تقريبا با درجه کشندگي آنفلوانزاي فصلي يکسان است.

وي افزود: با توجه به اين امر هم اکنون نگراني بيشتر درباره تهديد ها و ابتلاي افراد پرخطر به اين بيماري است.

زارع نژاد گفت: به زائران عمره مفرده توصيه مي شود در مراجعه به مراکز پزشکي حج و زيارت براي آزمايشات پيش از اعزام صداقت ، در خود اظهاري بيماري داشته باشند.

وي افزود: هرچند بيماري ها با آزمايش ها مشخص مي شود اما اعلام بيمار در سير بيماري خود و داروهايي که مصرف مي کند در راهنمايي پزشک و انديشيدن تدابير لازم موثر است./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388042759