عليرضا دهقان مهرجردي درادامه خاطرنشان کرد:براساس مکاتبات صورت گرفته اداره ميراث فرهنگي پيشنهاد داده است که پس از انجام عمليات استحکامبخشي و مرمت نقاشيهاي ديواري کاخ، با تغيير کاربري، اين بناي تاريخي قاجاري به يک کاخ موزه تبديل شود.
به گفته اين کارشناس ارشد باستان شناسي؛درحال حاضر سازمان ميراث فرهنگي استان تهران با يک پيمانکار در مورد تغيير کاربري و ايجاد تأسيسات در کاخ سليمانيه قراردادي منعقد کرده است.
وي با اشاره به اينکه عمارت کاخ سليمانيه متعلق به دوره قاجار در بافت مرکزي شهر کرج، داخل پرديس کشاورزي ميان باغي بزرگ قرار دارد اظهارداشت:مجموعه کاخ سليمانيه در بين سالهاي 1224 تا 1227هجري قمري به دستور فتحعليشاه قاجار در يکي از منزلگاههاي بين تهران و چمنگاه سلطانيه زنجان در ييلاق خوش آب و هواي کرج ساخته شد که بعدها به نام پسرش سليمان ميزرا حاکم وقت منطقه کرج به اين نام نامگذاري شد.
معاون ميراث فرهنگي اداره ميراث فرهنگي شهرستان کرج اضافه کرد:مجموعه سليمانيه در شکل اوليه داراي ساختمانهاي متعددي مانند عمارت گلشن، عمارت قرمز، باغ فراش آباد، باغ اول و دوم، ساختمان کلاه فرنگي و غيره بوده که امروزه از اين مجموعه بزرگ فقط ساختمان کوشکي باقي مانده است.
وي با بيان اينکه کاخ سليمانيه جزو نخستين بناهاي ساخته شده بر روي يک پايه(پيلوت)است تصريح کرد:بناي کاخ شامل يک تالار مرکزي مستطيل شکل، دو راهرو و اتاقهايي در سمت شرق و غرب آن است.
دهقان با اشاره به وجود برجي بلند در پنج طبقه در شرق ساختمان و متصل به آن که تنها پايههاي طبقه اول آن باقي مانده است بيان داشت:فضاي داخلي بنا با تزئينات گچ بري و نقاشي ديواري آراسته شده است.
وي ادامه داد:درواقع اهميت و ويژگي خاص اين بنا به دليل وجود دو تالبوي ديواري رنگ و روغن از سلاطين قاجاري است که برروي ديوارهاي شرقي و غربي تالار مرکزي ترسيم شده است./118
انتهای پیام/