آمادگي استان کرمانشاه براي ارائه نقشه باستان شناسي

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي استان کرمانشاه ،اسدالله بيرانوند رئيس سازمان استان با اشاره به مرمت آثار تاريخي گفت:اين آثار به چند گروه تقسيم مي‌شوند که شامل کاروانسرا، بناهاي تاريخي پيش از اسلام و بناهاي مذهبي مانند مساجد و تکايا هستند که در هر سه حوزه، فعاليت‌هاي خوبي انجام شده است.

وي با اشاره به اينکه بسياري از اين بناها پس از پايان مرمت به بهره‌برداري خواهند رسيد، ادامه داد: تعدادي از خانه‌ها در بافت تاريخي در حال مرمت‌اند و برخي گذرها نيز احيا مي‌شوند.

بيرانوند درباره پروژه‌هاي باستان‌شناسي استان کرمانشاه، اظهار داشت: کرمانشاه از استان‌هايي است که سال 1387 در زمينه‌ باستان‌شناسي عملکرد خوبي داشت و در چند بخش کاوش‌هاي باستان‌شناسي انجام شد.

وي در خصوص پروژه هاي کاوش باستان شناختي استان در سال گذشته، گفت: کاوش باستان شناختي قلعه يزدگرد، مجموعه بيستون و شکارگاه خسرو از جمله پروژه هاي کاوش باستان شناختي استان در سال گذشته بود.

به گفته‌ بيرانوند، استان کرمانشاه جزو استان‌هايي است که آمادگي دارد، نقشه‌ي باستان‌شناسي خود را ارائه کند، زيرا تقريبا در هر 14 شهرستان اين استان بررسي‌هاي باستان‌شناسي به پايان رسيده‌اند و در برخي از مواردي که به بازنگري نياز داشتند، اقدامات مربوطه انجام شده‌اند.

وي افزود: در بررسي‌هاي باستان‌شناسي اين استان، حدود 3150 اثر شناسايي و حدود دو هزار اثر در فهرست آثار ملي کشور ثبت شده‌اند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه در خصوص تعيين حريم آثار ثبت‌شده در فهرست آثار ملي، بيان کرد: تعيين حريم در مراحل بعدي است، زيرا اين کار، مسايل و مشکلات خاص خود را دارد که يکي از آن‌ها بحث مالکيت است که در برخي آثار، با مالک خصوصي روبه‌رو هستيم که حتما بايد تملک شوند و تمام اين اقدامات به دقت عمل نياز دارند. /106

انتهای پیام/

کد خبر 138805134