وي همچنين ضمن تکذيب شايعه تعطيلي مدارسي که 5 تا 10 مورد مبتلا در آنها ديده ميشود با توجه به نزديکي ماه رمضان اشاره کرد: برنامهاي براي کنترل مساجد تدارک ديده شده که در حال نهايي شدن است که اقدامات ضدعفوني محيط و توصيههاي پيشگيرانه و تاکيد بر استفاده از جانماز و سجاده شخصي از آن جمله است.
دکتر گويا تاکيد کرد: نگراني ما شدت يافتن بيماري است. به خصوص که در کشور ژاپن و مکزيک علائم بيماري بسيار شدت يافته است.
وي افزود: تاکنون هيچ واکسني به استاندارد جهاني نرسيده اما يک واکسن در دست تهيه است که به احتمال زياد در سال آينده ميلادي عرضه ميشود.
چند روز پيش نيزگفت: ويروس آنفلوآنزاي خوکي ديگر منشا خارجي ندارد زيرا در کشور به گردش در آمده است.
گويا اظهار کرد: 55 درصد از افراد شناسايي شده در خصوص اين ويروس زائراني هستند که از حج بازگشته اند، 10 درصد نيز مسافراني بوده اند که از تايلند به کشور آمده اند و با توجه به اينکه 16 درصد موارد ابتلا به دليل تماس با افراد مبتلا در داخل کشور بوده است، مي توان گفت که منشاء بيماري ديگر به خارج از کشور مربوط نمي شود و سيکل گردش ويروس در کشور آغاز شده است.
وي گفت: اولين مورد از ابتلا به اين بيماري 26 خرداد ماه سال جاري در کشور گزارش شد و پس از دو ماه اين آمار به 196 بيمار ارتقا يافت که از اين عده 132 نفر مرد و 64 نفر زن هستند.
گويا در ادامه خاطر نشان ساخت: قدرت اشاعه اين بيماري سه برابر آنفلوآنزاي مرغي است و در حاليکه آنفلوآنزاي مرغي 5 تا 15 درصد مردم را مبتلا مي کند آين آمار در خصوص نوع خوکي به 30 و در برخي کشورها به 80 درصد هم مي رسد.
وي با اشاره به اينکه براي موفقيت در عرصه جلوگيري از اشاعه بيماري آمادگي نظام سلامت مهم است، اظهار داشت: 98 درصد موارد ابتلا به اين ويروس خفيف است، يک يا دو درصد مجبور به بستري شدن در بيمارستان هستند که از اين عده 10 تا 30 درصد به خدمات ويژه نياز پيدا مي کنند و براي اين عده بايد پيش بين هاي لازم صورت گيرد.
دکتر گويا همچنين چندي پيش نيز برآورد کرده بود که 10 تا 24 ميليون نفر در کشور به اين بيماري مبتلا شوند که از اين عده 525 هزار تا يک ميليون و 225 هزار نفر بستري مي شوند و امکان دارد 105 تا 245 هزار نفر نيز جان خود را از دست بدهند./100
انتهای پیام/