سازمان ميراث فرهنگي اصالت خانه مدرس را بررسي مي‌کند

به گزارش ميراث آريا(chtn) رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري دربازديد از خانه منسوب به مدرس ضمن بيان اين مطلب افزود: ‌براساس گزارش‌هاي موجود درحال حاضر هيچ گونه سند و مدرک مستدلي مبني بر اين که خانه ياد شده زماني متعلق به مرحوم مدرس بوده وجود ندارد.

حميد بقايي در ادامه خاطرنشان کرد:از سويي ديگر گواهي شفاهي نوه مدرس مبني بر اصالت خانه مدرس براي خريد اين خانه قابل قبول نيست، بنابراين تا وقتي که مدارک و اسناد کافي درمورد ارتباط اين خانه با مرحوم مدرس جمع آوري نشود نمي‌توان براي خريد اين تصميم‌گيري کرد.

به گفته معاون رئيس جمهور؛ دراين راستا قرار است سازمان ميراث فرهنگي استان تهران سابقه تاريخي و مدارک مربوط به ارتباط اين خانه به مرحوم مدرس را جمع آوري کند.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري؛به نظر مي‌رسد بخش بسياري از بناي منتسب به اين خانه براي نمونه بسياري از اتاق‌ها در دو دهه اخير ساخته شده و الحاقات بسياري نيز به آن افزوده شده است.

به گفته بقايي؛ سازمان ميراث فرهنگي از ارائه مدارک مربوط به ارتباط اين خانه با مرحوم مدرس از سوي هر رسانه يا اشخاص ديگر استقبال مي‌کند.

خانه تاريخي که گفته مي‌شود زماني متعلق به آيت اله سيد حسن مدرس نامدارترين چهره قانونگذاري ايران بوده امروز در خيابان اميرکبير تهران کوچه شهيد علي‌رضا جاويدي (معروف به کوچه ميرزا محمود وزير)قرارگرفته است.

اين خانه، در حدود 900 متر مربع مساحت داشته و از يک حياط مرکزي همراه با ساختمان‌هايي محصور شده در اطراف حياط تشکيل شده است.ساختمان‌هاي اطراف حياط مرکزي داراي ايوان ستون‌دار است.تنها تزئينات اين بنا يک سري آجرکاري در بخش انتهايي هوه (جان پناه) بام است.

همچنين رئيس سازمان ميراث فرهنگي در بازديد از خانه آيت اله بهبهاني با اشاره به اين که بيشتر اجزاي اين خانه نيز با گذشت ساليان گذشته دار تغييرات و الحاقاتي شده است اظهارداشت:سازمان ميراث فرهنگي قصد دارد پس از مذاکره با مالک اين خانه بخش تاريخي خانه آيت اله بهبهاني شامل دو اتاق و حياط اين خانه که در زمان مشروطه به کوچه راه داشته خريداري و تملک کند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388052921