مرمت بدل ميدان حسن آباد تهران در همدان

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اسداله بيات اظهار داشت:‌ اين ميدان با شعاع 80 متر و مساحت بيش از 2 هکتار در بخش مرکزي شهر و در محل تقاطع شش خيابان اصلي شهر همدان واقع شده است.

وي افزود: در سال 1307 هجري شمسي طرح اين ميدان و ساختمان‌هاي پيرامون آن توسط کارش فريش معمار و شهرساز آلماني، تهيه و بين سالهاي 1309 تا 1312 احداث شد.

بيات با اشاره به وجود شش بناي موزون حاشيه ميدان که هر يک در حد فاصل دو خيابان واقع شده اظهار داشت:اين مجموعه در دو طبقه داراي نماکاري، تزئينات آجري، گچ‌بري و پوشش سقف شيرواني و نيز دو گنبد با پوشش فلزي در دو طرف بنا است.

وي با بيان اين‌که در ورودي هر خيابان، دو گنبد در پيرامون ميدان امام و در مجموع 12 گنبد خودنمايي مي‌کنند تصريح کرد:بناهاي موجود در اين ميدان به سبک و سياق معماري رايج در قرن 19و اوايل قرن 20 اروپا و مشابه ميدان حسن‌آباد تهران ساخته شده اند.

بيات افزود:در سال 1373 از محل اعتبارات وزارت کشور و اعتبارات عمراني سازمان ميراث فرهنگي عمليات مرمتي اين ميدان آغاز و تاکنون نيز ادامه دارد.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي استان همدان؛ تاکنون بيش از 300 ميليون تومان اعتبار براي مرمت بدنه‌ها، شيرواني‌ها و در و پنجره‌هاي چوبي بناهاي اين ميدان هزينه شده است.

وي در پايان خاطر نشان کرد:عمليات مرمتي اين مجموعه شامل شيرواني کوبي بين خيابان تختي و شهدا، رنگ آميزي در و پنجره طبقه‌هاي فوقاني ميدان امام، ‌شيرواني کوبي بين خيابان تختي و بوعلي و شيرواني کوبي بين خيابان باباطاهر است.

خاطرنشان مي‌شود ميدان امام خميني همدان به شماره ثبت 2712 در تاريخ 22 تير ماه سال 1379 به فهرست آثار ملي کشور افزوده شده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388062131