نقاشي قهوه خانه‌اي با باورهاي ملي گره خورده است

اسماعيل پسران نقاش قهوه خانه‌اي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، اظهارداشت: تاکنون اقدامي براي بيمه هنرمنداني که بيشتر عمر خود را صرف اين حرفه کرده‌اند، صورت نگرفته است.

وي با اشاره به اينکه هنرمندان اين حرفه را از روي علاقه انجام مي‌دهند، افزود: اگر هنرمندان از سوي معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي حمايت نشوند دلگرمي‌هايشان را از دست مي‌دهند که اين به نقاشي قهوه خانه‌اي صدمه وارد مي‌کند.

اين نقاش قهوه خانه‌اي بر اهميت مذهب ميان هنرمندان اين عرصه تأکيد کرد و گفت: نقاش‌هايي که به سبک قهوه خانه‌اي فعاليت مي‌کنند اعتقادات مذهبي قوي دارند و بسياري از نقاشي‌هاي آن‌ها متأثر از مجالس عزاداري امامان است.

پسران با بيان اينکه نقاشي قهوه خانه‌اي از سنت‌هايي به شمار مي آيد که با فرهنگ ما گره خورده است، تصريح کرد: در اين نوع نقاشي‌ها از کتب و داستان‌هاي حماسي بسيار استفاده مي شود.

وي افزود: از ميان آثار حماسي موجود، شاهنامه بهترين منبعي است که نقاش‌هاي قهوه خانه اي از آن الهام مي‌گيرند.

اين هنرمند در خصوص بيشترين طرح‌هاي به کار رفته در نقاشي قهوه خانه‌اي گفت: مجالس عزاداري در روز عاشورا، هفت خان رستم، يوسف و زليخا و اسماعيل و يعقوب پيامبر طرح‌هايي هستند که بيش از ساير موارد استفاده مي‌شوند.

پسران جايگاه استفاده از اين نقاشي‌ها را متفاوت دانست و خاطرنشان کرد: از تصاوير عاشورايي و مذهبي در حسينيه‌ها، هفت خان رستم در زورخانه‌ها و از نقاشي يوسف و زليخا در قهوه خانه‌هاي قديمي استفاده مي‌شود. /112

انتهای پیام/

کد خبر 1388062832