پرويز اسکندرپور خرمي درادامه خاطرنشان کرد:اين فرشها پس از شستشو و مرمت، آماده انتقال به موزه شده و در سالن نمايشگاه موزه فرش ايران دربرابر ديد همگان قرار خواهند گرفت.
وي افزود: سه تخته ازفرشهاي نام برده شده متعلق به کارگاه عمو اوغلي با طرحهاي بندي کتيبهدار با زمينه سرمهاي و حاشيه لاکي، گلداني با متن سبز و حاشيه روناسي و قابقابي داراي متن الوان و حاشيه سرمهاي با قدمت حدود هشتاد تا نود سال (اواسط قرن چهارده هجري قمري)است.
وي با بيان اينکه يک تخته قالي ديگر نيز از بافندگان معروف \"حاج جليلي تبريز\" به اواخر قرن سيزده هجري قمري بازميگردد تصريح کرد: طرح اين فرش داراي متن و حاشيه سرمهاي است که طرح لچک و ترنج آن، از زيبايي خاصي برخوردار است.
وي با اشاره به اينکه هماکنون نظافت فرشهاي نمايشگاه، شستشوي هشت تخته فرش ممتاز و کهنه، سمپاشي و سنگ فرش فضاهاي محيطي موزه انجام شده است اظهارداشت:تعداد 89 تخته فرش از فرشهاي بزرگ پارچه موجود در موزه هوادهي و آفتابدهي شدهاند.
وي بابيان اينکه در آيندهاي نزديک از فرش \"اتحادملي و انسجام اسلامي\"رونمايي خواهد شد يادآورشد: طرح و نقشه اين فرش از نقشه ايران در ميان به طرز سمبليک و با گره سازي اسلامي ترسيم شده است.
وي در ادامه بيان داشت: در اطراف اين فرش پرندگان سرخوش در حال نغمه سرايي هستند تا نواي اتحاد ملي و انسجام اسلامي ايرانيان را به گوش جهان برسانند.
وي با بيان اينکه تمامي سطح طرح اين فرش از گل سرخ محمدي ،شکوفه هاي سفيد ،گل زنبق و تاکهاي انگور پوشيده شده است گفت: در سمت شرق، خورشيد پرمهر اله بر اين همه شکوه و وحدت ايراني با قدرت ميتابد./119
انتهای پیام/