تپه چغاگلان ايلام از علي کش دهلران هم قديمي‌تر است

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:کاوش اين تپه تاريخي در شهرستان مهران توسط هيات مشترک ايراني-آلماني در تپه چغاگلان در شهرستان مهران به سرپرستي محسن زيدي آغاز شد و به زودي به پايان مي‌رسد.

مسعود اسکندري افزود: بر اساس بررسي هاي سطحي که در اين اثر انجام گرفت اطلاعات خوبي در خصوص عصر نوسنگي بدون سفال به دست آمد و با توجه به اينکه در سراسر کشور تنها چند محوطه متعلق به اين دوره وجود دارد بنابراين کاوش اين اثر تاريخي مورد توجه قرار گرفت تا اطلاعات جامع تري در خصوص فرهنگ عصر نوسنگي و تطور تکامل اين عصر به دست آوريم.

وي اين تپه تاريخي را از جمله تپه هاي مهم استان معرفي کرد و گفت:تا اين لحظه اطلاعات خوبي از کاوش به دست آمده است که با مطالعه و بررسي هاي علمي تر از يافته‌هاي اين فصل از کاوش گزارش جامع تري ارائه خواهد شد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام ادامه داد: يک فصل حفاري براي اين اثر تاريخي کم است که با اختصاص اعتبار از سوي پژوهشکده باستان شناسي درصدد کاوش اين اثر در سال هاي آينده هستيم تا با توجه به فقر اطلاعاتي که از اين عصر داريم بتوانيم اطلاعات قويتري به دست آوريم.

اسکندري خاطرنشان کرد: انجام کاوش هاي باستان شناسي در تپه تاريخي چغا گلان ايلام مي تواند زواياي تاريخ استان ايلام را روشن و در سطح جهان معرفي کند.

وي افزود: تا چند روز آينده نخستين فصل کاوش باستان شناسي به اتمام مي رسد و پس از آن اقدامات حفاظتي بر روي اين اثر با جديدترين روش ها انجام خواهد گرفت.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان ايلام افزود: اين کاوش علمي با هدف مطالعه نظام استقراري و نظام مبادله و تطور تکاملي فرهنگ چغاگلان و همچنين به جهت روشن شدن تاريخ استقرار در تپه ، لايه نگاري وگاه‌نگاري مطلق چغاگلان نيز در حال انجام است.

اسکندري تصريح کرد:اين فعاليت باستان‌شناسي مقدمه اي است براي از سرگيري کاوش‌هاي علمي و سيستماتيک در دشت مهران ،دشت دهلران و دشت هليلان که سال‌ها راکد مانده است.

وي يادآور شد: سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام ضمن ثبت اين اثر ارزشمند در فهرست آثار ملي کشور عرصه و حريم آن را نيز تعيين کرده است.

خاطرنشان مي‌شود؛ تپه چغاگلان يکي از آثار شاخص استان ايلام است که درشهرستان مهران در جنوب استان ايلام قرار دارد و محل اسکان جوامع آغاز نوسنگي حتي پيش از دشت شوشان بوده است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388070421