به گزارش ميراث آريا(chtn) ، در حالي قوه مقننه (کنگره)آمريکا به طور يک جانبه تحريم هاي تازه اي را عليه کشورمان به تصويب رسانده است که قرار است دوشنبه مذاکره کنندگان ايران با نمايندگان گروه 1+5 (آمريکا،انگليس، فرانسه، چين ، روسيه به علاوه آلمان) در چارچوب دومين دور مذاکرات ژنو بار ديگر پشت ميز مذاکره بنشينند.

روز چهارشنبه هفته گذشته ،مجلس نمايندگان طرح جديدي را عليه شرکت‌هاي خارجي فعال در صنايع نفت و گاز ايران تصويب کرد. به گزارش ايلنا به نقل از رويترز، بر اساس اين طرح، موسسه‌هاي مالي وابسته به دولت‌هاي ايالتي و محلي در آمريکا مي‌توانند سرمايه‌هايشان را از شرکت‌هايي که 20 ميليون دلار در صنايع نفت و گاز ايران سرمايه‌گذاري کرده‌اند، خارج کنند.

414 عضو اين مجلس به طرح مذکور راي مثبت دادند. شش نفر به آن راي منفي دادند. بارني فرانک، رئيس کميته خدمات مالي مجلس نمايندگان آمريکا، تهيه کننده اصلي طرح حمايت از تحريم‌هاي ايالتي عليه ايران است.چنين تحريم‌هايي در سال‌هاي اخير در چند ايالت آمريکا از جمله کاليفرنيا عليه ايران مطرح شده است. مجلس نمايندگان آمريکا براي نخستين بار از اقداماتي از اين دست رسما حمايت کرد.

روز پنجشنبه هفته گذشته نيز مجلس سناي آمريکا طرحي را تصويب کرد که صادرکنندگان سوخت به ايران را از معامله با دولت ايالات متحده منع مي کند. به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از شينهوا ، بر اساس اين قانون که با 80 راي موافق و 17 ر اي مخالف به تصويب رسيد ، شرکتهاي خارجي که بيش از يک ميليون دلار سوخت به ايران بفروشند، از انجام معاملات تجاري با دولت آمريکا منع خواهند شد . اين طرح که با هدف فشار بر برنامه اتمي ايران تصويب شد، بخشي از قانون بودجه وزارت انرژي آمريکا در سال 2010 است.

به گزارش بي بي سي،نمايندگان دموکرات و جمهوري خواه کنگره آمريکا مي گويند تصويب تحريم هاي بيشتر عليه ايران با سياست دولت جديد اين کشور براي برقراري گفتگوي رو در رو با اين کشور مغاير نيست و آن را کمکي به اعمال ديپلماسي موفق در برابر تهران مي دانند.

به گزارش فارس،آمريکا ، اروپا و رژيم صهيونيستي مدعي هستند برنامه هسته اي ايران براي دستيابي به سلاح هاي هسته اي است . ايران نيز تا کنون بارها اعلام کرده است که هدف اصلي از برنامه هسته اي اين کشور ، صلح آميز و براي توليد انرژي است و آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز آن را تائيد کرده است.

مقامهاي ايران و کشورهاي 5+1 قرار است دوشنبه آينده در وين مذاکرات خود را ادامه دهند . دولت آمريکا نيز اعلام کرده است که گزينه اعمال تحريم هاي تجاري بيشتر بر ضد ايران هنوز روي ميز است و تهران بايد به نگرانيهاي جهاني در خصوص برنامه هسته اي پاسخ دهد .

اين همه در حالي است که سرگي لاوروف، وزير خارجه روسيه تاکيد کرده است که از نظر مسکو، هنوز هم روش هاي سياسي و ديپلماسي در اوضاع پيرامون بررسي هسته اي ايران به اتمام نرسيده اند و مسکو مخالف اتخاذ تحريمهاي تجاري در خارج از شوراي امنيت سازمان ملل بر ضد ايران است.

به گزارش ريانووستي ، لاوروف تصريح کرده است که تحريم هاي تجاري به طور کلي اثر کمي دارند و روسيه مخالف اعمال تحريم هاي تجاري جديد بر ضد ايران است . بدون ترديد روسيه هيچ گونه تحريمهاي يکجانبه و يا ايجاد تشکيلات ديگري که در آن مسئله اتخاذ تحريم عليه ايران در خارج از چارچوب شوراي امنيت بررسي شود را در نظر ندارد.

وي تاکيد کرده است: امروز ما فرصت مناسبي براي پيشرفت در مذاکرات سياسي و ديپلماتيک در اختيار داريم. ديدار گروه \"1+5 \" با نماينده ايران در ژنو با دستيابي به توافقات مهم به پايان رسيد. بحث ازسرگيري مذاکرات با محتوا و سازنده در خصوص برنامه هسته اي ايران، انجام بازرسي از مرکز جديد غني سازي در قم و همچنين عرضه اورانيوم براي راکتور تحقيقاتي تهران در ميان است.

ولاديمير پوتين، نخست وزير روسيه نيز تاکيد کرده که هنوز زود است درباره وضع تحريم‌هايي عليه ايران بحث شود.

به گزارش ايلنا به نقل از آسوشيتدپرس، پوتين روز چهارشنبه در پکن به خبرنگاران گفت: نيازي نيست که ايراني‌ها با چنين گفت‌وگويي ترسانده شوند بلکه به جاي آن به مصالحه و رسيدن به توافق نياز است.

پوتين هشدار داد که در صورتي که مذاکرات اتفاق نيفتد يا به شکست منجر شود ما مي‌توانيم درباره‌ي اقدامات بعدي صحبت کنيم.

وي گفت : جامعه‌ بين‌المللي بايد پيش از آنکه گزينه‌هاي ديگر را در نظر بگيرد از همه‌ي مسيرهاي مذاکراتي در قبال ايران استفاده کند.

نخست‌وزير روسيه گفت: اگر اين کار انجام نشود و ما بدون اتخاذ گام‌هاي ملموس تحريم‌هايي را اعمال کنيم، شرايط مناسبي را براي مذاکرات بيشتر و حل اين مساله به وجود نخواهيم آورد.

نمايندگان آمريکا، انگليس، روسيه، چين، فرانسه و آلمان که حدود دو هفته پيش در ژنو با «سعيد جليلي»، دبير شوراي عالي امنيت ملي و نماينده‌ي هسته‌اي ارشد ايران ديدار و مذاکره کردند، قرار است هفته‌ آخر ماه اکتبر(دوشنبه هفته جاري) براي دور دوم مذاکرات گرد هم آيند.

در همين حال رييس جمهوي ايران ، محمود احمدي‌نژاد، در ديدار فهمي هويدي ، انديشمند برجسته مصر با اشاره به ديدگاه‌هاي جمهوري اسلامي ايران در عرصه‌هاي داخلي و خارجي درباره تهديدهاي استکبار گفت: تحريم متعلق به نسل‌هاي گذشته است ، البته فکر نمي کنم دولت آمريکا امروز به دنبال تحريم عليه کشور ما باشد.

وي افزود: در شرايطي که همه کشورها بدنبال تجارت آزاد هستند صحبت از تحريم سخني بي معنا است ، ضمن اينکه تحريم‌هاي مختلفي عليه کشورمان اعمال کرده اند و تاثيري نداشته است ؛ دنيا بزرگ است و همه کشورها تحت حکومت برخي کشورهاي زورگو قرار ندارد .

وي درباره مشارکت در مديريت جهاني خاطر نشان کرد : اظهارات ما در اين زمينه کاملا روشن است سخن ما اين است که همه کشورها بايد در اداره جهان و رفع مشکلات مشارکت داشته باشند چرا که شرايط دنيا به جايي رسيده است که رفع مشکلات، نيازمند مشارکت همگاني است . ديگر دوران اينکه چند کشور براي کل دنيا تصميم بگيرند به پايان رسيده است .

وي افزود : در بسته پيشنهادي به اين موضوع با نگاه ويژه اي پرداخته شده است. ما معتقديم نظام هاي دنيا قادر به مديريت جهان نيستند و بايد ساختار مجامع گوناگون بين المللي از جمله شوراي امنيت و سازمان ملل تغيير کند و ايران آمادگي دارد که در اين زمينه مشارکت کامل داشته باشد. نکته دومي که در بسته پيشنهادي به آن اشاره شده است اين است که اگر نمي خواهند اين ساختارها تغيير کنند بايد بپذيرند که ما نيز در شوراي امنيت و ديگر مجامع بين المللي مشارکت داشته باشيم ./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388072510