گام هاي براي مرمت جميد

رئيس اداره ميراث فرهنگي شهرستان شهرري درگفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: دراين طرح آجرهاي آسيب ديده و تخريب شده مقبره بازسازي و استحکام بخشي خواهندشد.

محمدعلي کاکي در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون دو موضوع بهبود وضعيت فعلي و جلوگيري از هرگونه تخريب در بنا در دستورکاراداره ميراث فرهنگي شهرستان شهرري قرار دارد.

وي با بيان اين که مقبره جميد بالاتر از گنبد اينانج يا گورستان سلطنتي قرار گرفته است تصريح کرد: بيشتر فرم و مصالح اين اثرتاريخي شباهت زيادي با آثار دوره سلجوقي دارد.

کاکي افزود: برخي از باستان شناسان و مورخين بر اين اعتقادند که اين بنا متعلق به يک زرتشتي است که دراوايل دوران اسلامي مي زيسته است.

وي با اشاره به اين که مقبره جميد معروف به نقاره خانه نيز است اظهار داشت: گفته مي شود به دليل قرار گرفتن اين بنا در نقطه اي بلند و اشراف بر زمين هاي اطراف و احتمالا ساکنين اين ناحيه ، اخبار مهم مثل جنگ ها ،ولادت هاي مهم و حوادث با اهميت به وسيله زدن نقاره از اين ناحيه به سمع عموم رسانده مي شد.

به گفته اين مقام مسئول در اداره ميراث فرهنگي شهرستان شهرري ؛اين بناي هشت ضلعي فاقد پوشش سقف بوده و احتمال مي رود از ابتدا سقفي نداشته يا سقف آن ريخته شده است و به دليل عدم وجود سقف نمي توان گفت سقف آن به چه شکلي بوده است.

کاکي با بيان اين که گفته مي شود اين بناي هشت ضلعي در دوران رونق ،داراي کاشي هاي زرين طلايي رنگ به صورت کمربندي در اطراف بنا بوده و از فاصله دور جلوه بسيارزيبايي در مقابل بيننده داشته است بيان داشت: همين امر به عنوان موردي براي هدايت کاروانيان تلقي مي شده که هم اکنون نيز هيچ آثاري از اين کاشي ها باقي نمانده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388072534