وي افزود : ميزان اعتباري بالغ بر 250 ميليون ريال از محل تملک اعتبارات دارايي هاي سرمايه اي جهت تعيين حريم منطقه باستاني جوبجي اختصاص يافته است.
در اين محوطه آرامگاهي از دوره عيلام نو به طور اتفاقي به دست آمد که با استناد به خط نوشته ميخي به نام شوتور نهونته پسر ايندد بر روي يکي از حلقه هاي زرين موجود در آن، به اواخر اين دوره تعلق دارد.
نام اين پادشاه در همين زمان در نقش برجسته کول فرح به عنوان حامي هاني فرماندار محلي آياپير ( ايذه) آمده است و در حقيقت هاني خراج گزار وي بوده است. وي از جمله پادشاهان عيلام است. اين آرامگاه سازه اي سنگي با طاقي است که با اندکي خيز به کمک لاشه سنگهاي لوحي با ملات گل و گچ و شن ريز و درشت، به طور پلکاني شکل گرفته است.
اين سقف از سوي شمال و جنوب بر روي ديواره هايي از ساختار طبيعي محل که سنگهاي ريز و درشت رودخانه اي همراه با لايه هاي آهکي و گچي است، استوار شده، اما از سوي شرق و غرب با همان مصالحي که در سقف به کار رفته است، ديوار چيني شده است.
ديوار شرقي قطور، اما ديوار غربي فقط با يک برج، سنگ چين شده است. در اين آرامگاه دو تابوت از نوعي که به وان حمام شهرت يافته است، با بقاياي استخواني که مطالعات انسانشناسي، تعلق آنها را به دو فرد مونث ثابت کرده، قرار داشت. به همراه آنها مقادير قابل ملاحظه اي از آثار هنري ارزشمند مدفون شده بود. اين آثار شامل دست آفريده هاي زرين، سيمين، مفرغي، سنگي، سفالين، زيورهايي از سنگهاي نيمه بها و ... بوده، که بسياري از آنها از جمله دو حلقه زرين با خط نوشته ميخي است ./106
انتهای پیام/