فصل جديدي از داستان زندگي ماياها، نوشته شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ اين مقبره‌ها، که به تصاوير و خطوط هيروگليف ناشناخته‌اي منقوش شده بودند حين اکتشافات باستان‌شناسان روي تپه‌ا‌ي هرم مانند در سکونتگاهي باستاني واقع در شهر کالاکمول مکزيک کشف شده بودند.

سيمون مارتين، از دانشگاه فيلادلفيا و کارشناساس خطوط باستاني ماياها، با حيرت‌اور قلمداد کردن اين يافته گفت:‌ مطالعات روي تمدن ماياها قدمتي 100 ساله دارد، اما اکتشافات اخير در تاريخ اين کاوش‌ها بي‌سابقه بوده است.

تصاوير موجود روي قبرها، افرادي را نشان مي‌دهد که در حال انجام فعاليت‌هاي معمول روزمره، همچون تهيه غذا بودند. خطوط هيگروليف نيز در کنار هريک از تصاوير ديده مي‌شد. در هر بخش و در زير هر تصوير کلمه‌ \"aj\" به معني انسان، قرار داشت که به احتمال زياد براي يک ماده خوراکي يا يک کالاي ضروري مورد استفاده قرار مي گرفته است.

براي مثال لغت \" aj ul\" مردي را با يک ديگ بزرگ، يک بشقاب و قاشق در کنار مرد ديگري که در حال نوشيدن از يک جام بوده نشان مي داده است. عبارات ديگري نيز در کنار تصاويري که بيان کننده معاني آنها بوده اند نيز روي بخش‌هاي ديگر ديواره‌هاي مقبره‌ها ديده شده بودند.

به گفته باستان‌شناسان اگرچه بخش‌هايي از فرهنگ ماياها به لطف وجود نسل‌ آنان تا عصر حاضر، باقي‌ماند، اما چنين نقاشي‌هايي منسوب به اين قوم تاکنون در بررسي‌هاي مرتبط با اين قوم ديده نشده بودند. اما به عقيده کارشناسان اين يافته‌ها از انجايي که اطلاعات تازه‌اي از رژيم غذايي ماياها، همچون گندم و نمک و نحوه استفاده از آنها را نشان مي‌دهند از اهميت بالايي برخوردار بودند.

سيمون مارتين خاطر نشان کرد، هرچند قبرهايي اين چنين، در نقاط مختلف جنگل‌هاي امريکاي لاتين پنهان شده اند، اما تعداد بي‌شماري از آنها که حاملان فرهنگ و نوشته‌هاي اين قوم به شمار مي‌روند به دلايل مختلفي از بين رفته اند.

وي افزود: اين قبرها و نشانه‌ها به دليل مرطوب بودن محيط، نمي‌توانند همچون آثار مصري بيش از 1نج هزار سال روي کاغذها ودر زير تلي از شن، سالم بمانند.

بررسي‌ها براي پي بردن به دلايل خلق اين آثار، بخش ديگري از پروژه باستان‌شناسان است که پس از شناسايي قسمت‌هاي ديگري از اين تپه هرمي شکل در اختيار کاوش‌گران قرار خواهد گرفت./109

انتهای پیام/

کد خبر 138808207