ساسان نوروزي با بيان اينکه تأمين آب اين حمام از قناتي بوده که به مخزن منتهي و توسط تن پوشهها آب را از اين مخزن به لولههاي سفالي منتقل ميکرده تصريح کرد:پس از اين مراحل، آب از لولههاي سفالي از طريق بخشهاي مختلف به گرمخانه منتقل ميشده و بعد از گرم شدن، آب دوباره توسط اين لولههاي سفالي به سربينه حمام ميرسيد.
وي با اشاره به اينکه در سربينه نيز آب از بخش مياني حوض به شکل فواره خارج ميشده است اظهارداشت: براساس گزارشهاي موجود، شکل اين فواره نيز به شکل سر شير بوده است.
وي با بيان اين که کف بنا چهار لايه آوار داشت که به تدريج اين لايه برداشته شد تا به حوض تزئيني کف سربنينه رسيديم افزود: در طول عمليات آواربرداري، لوله هاي سفالي و حوض سربينه يافت شد اما سر شير در سربينه يافت نشد.
اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناها و بافتهاي تاريخي با اشاره به انجام عمليات پاکسازي و کفسازي تمامي بخشهاي کف حمام افزود:سيمان پوشيده شده بر روي تمام سطوح و برخي بخشها دو لايه يا سه لايه با دقت تراشيده شد که با اين عمل، بنا به شکل اصيل و اوليه خود بازگردانده شد.
نوروزي اضافه کرد: قرار بود در اين حمام کارگاه صنايع دستي راهاندازي شود که به دليل ظرافت حمام، انجام بقيه عمليات پژوهش و مرمت به سال بعد موکول شد.
وي اظهارداشت: مطالعات انجام شده نشان ميدهد که اين حمام تاريخي در دوره قاجار ساخته شده باشد اما شواهد موجود بيانگر قدمت بيشتر اين بناست./119
انتهای پیام/