سفال لالجين تا ثبت در فهرست ملي يک گام فاصله دارد

بهجت عباسي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي همدان پيگيري ثبت رشته‌هاي صنايع‌دستي استان را در فهرست ملي ثبت ناملموس از سال گذشته آغاز کرده است.

وي با اشاره به اينکه در سيستم ثبت ناملموس رشته‌هاي صنايع‌دستي نسبت به سال گذشته تغييراتي ايجاد شده است، اظهار داشت: پرونده‌هايي که در سال گذشته به معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي کشورمان ارسال کرديم به دليل پاره‌اي از مشکلات مسکوت مانده است.

سرپرست معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي اين استان ادامه داد: در سال گذشته پرونده‌هاي رشته‌هاي چاقو سازي، کفشدوزي سنتي، مسگري، سفيد گري و آجيده دوزي آماده و ارسال شد.

عباسي تصريح کرد: معاونت صنايع‌دستي کشور در حال پيگيري است که پايگاه اوليه رشته‌هاي صنايع‌دستي را بر اساس تاريخچه آن‌ها در آورد و هر رشته را در مکان پيدايش آن به ثبت برساند.

اين مقام مسئول با بيان اينکه به همين علت سيستم ثبت ميراث ناملموس کشورمان با تحولاتي روبرو شد، گفت: پرونده‌هاي سال گذشته به همان حالت باقي ماند و پرونده‌هاي جديد در حال بررسي و کارشناسي هستند.

وي در ادامه اظهار داشت: از دو ماه پيش پرونده رشته سفال و سراميک لالجين را تهيه و بررسي کرديم که با تکميل اطلاعات آن موفق شديم، موافقت معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي کشور را نيز دريافت کنيم.

سرپرست معاونت صنايع‌دستي همدان اضافه کرد: با عبور از اين مرحله شوراي فني استان پرونده رشته سفال و سراميک را براي دفتر ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي کشور ارسال کرد.

بهجت عباسي افزود: همچنين در مرحله بعدي پرونده سراجي سنتي همدان را مورد توجه قرار داديم که اين پرونده نيز مرحله پاياني نهايي شدن را پشت سر مي‌گذارد.

وي خاطرنشان کرد: پيش از اين نيز پرونده دو رشته زين سازي و قفل سازي را براي معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي ارسال کرديم که براي رفع پاره‌اي از مشکلات به استان بازگشت.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 138809048