مسئول دفتر فني موزههاي سازمان ميراث فرهنگي در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: از سال 86 طرح سايت موزه تخت سليمان به منظور انجام عمليات مطالعاتي و شناخت کليد خورد و هماکنون عمليات مطالعات و شناخت آن رو به پايان است.
رويا ساعتيان با بيان اينکه در عمليات مطالعه مطالعات منطقهاي، مسير و دوره هاي تاريخي در نظر گرفته شده است بيان داشت:در عمليات شناخت نيز پوشش گياهي، دادههاي زمين شناسي جنس خاک و غيره بررسي ميشود.
ساعتيان اضافه کرد:با استفاده از دادههاي ماهوارهاي، ميتوان سازههاي معماري کاوش نشده موجود در زمين و نيز پوشش زمين شناسي و آبهاي زيرزميني اين دادهها را را جستجو کرد.
وي با بيان اينکه پس از مطالعه و شناخت، مرحله طراحي از ورود تا خروج از محوطه آغاز ميشود افزود: در اين طرح تمامي فضاهاي خدماتي، آموزشي، اداري و فرهنگي خارج از حصار تخت سليمان تعيين شده حتي ساخت سرويسهاي بهداشتي در زيرزمين است تا ديد و منظر اثر تاريخي را مخدوش نکند.
وي با اشاره به نمايش اشياي حاصل از کاوش در اين منطقه چون کاسهها، کوزهها و کتيبهها در ساختمان تالار شوراي تخت سليمان در آيندهاي نزديک گفت:همچنين در اين سايت موزه، يک مکان پژوهشي و موزهاي براي به نمايش گذاشتن آثار نفيسي که امکان نمايش آنها در منطقه کاوش نيست راهاندازي خواهد شد.
به گفته وي؛ در اين محوطه، مسيرهاي دسترسي طراحي ميشود تا بازديد کنندگان از عملکرد کاوش باستان شناسان بدون خدشه وارد کردن به عمليات کاوش آشنا شوند.
ساعتيان با بيان اينکه تالار شوراي تخت سليمان براي موزه تخصصي باستانشناسي تخت سليمان در نظر گرفته شد افزود: تعدادي از اموال تخت سليمان که در موزه اروميه و موزه ملي ايران موجود است بايد به اين موزه تخصصي انتقال يابد البته اشياي نفيسي مثل کاشيهاي هفترنگ تخت سليمان، بايد در موزه ملي به نمايش گذاشته شوند.
ساعتيان با اشاره به اينکه در صورت تخصيص اعتبار، پروژه سايت موزه تخت سليمان در چند سال آينده گشايش خواهد يافت در پايان گفت:مجموعه تخت سليمان شامل يک سايت تاريخي در داخل يک حصار تاريخي از دوره ايلخاني ، ساساني و دورههاي مختلف اسلامي است./119
انتهای پیام/