يک دکتراي معماري نيز در اين نشست با بيان اينکه امروزه به موضوع اقليم در پاياننامههاي دانشگاه کمتر توجه ميشود بيان داشت: موضوع اقليم جزئي از موضوع کلي معماري به نام هويت در معماري است.
جليل اولياء با اشاره به بدون هويت بودن طرحهاي معماري ارائه شده در قرن حاضر بيان داشت: امروزه تفاوتهاي موجود در معماري گذشته هر منطقه کمرنگ شده است درحالي که اين تفاوت درهويتها منظر هر شهر را با شهر ديگر متمايز و لذت بخش ميکند .
شهريار يقيني کارشناس ارشد معماري سخنران بعدي اين نشست گفت:بعد از جنگ جهاني دوم شور و شوق استفاده از فناوري جديد در غرب در راستاي غلبه بر طبيعت و محيط زيست پيش رفت اما برخورد با بحرانهاي محيط زيست و افزايش قيمت انرژي و سوخت مردم را متوجه صرفه جويي در مصرف انرژي و حفاظت از محيط زيست کرد.
وي با بيان اينکه نابودي طبيعت و محيط زيست با استفاده از تکنولوژي اتفاق افتاد افزود: با استفاده از همين تکنولوژي مردم دوباره براي اصلاح و حفاظت از محيط زيست عمل کردند.
وي اضافه کرد:براين اساس تکنولوژي منجر به از بين رفتن محيط زيست و ... نشد بلکه استفاده بد از اين ابزار و تکنولوژي چالشهايي ايجاد کرد.
وي با بيان اين که بخش زيادي از معماري گذشته بر اساس معماري اقليم و بخشي با مصالح و امکانات بومي و محلي بوده است بيان داشت: از معماري اقليمي ميتوان به نحوه چيدمان فضاها، قوس سقفها، حياطهاي مرکزي و فرم بادگير اشاره کرد که اقليم معماري آن زمان را پاسخگو بوده است.
به گفته اين کارشناس ارشد معماري؛ فرمهاي قديمي براساس دانش و مصالح محلي زمان خود بوده و امروزه قابل استفاده نيست چرا که معماري گذشته در مقياس کوچک خانه و بنا طراحي ميشد که ديگر براي معماري با مقياس بزرگ امروز پاسخگو نيست.
وي با اشاره به اينکه آنچه امروز با فناوري نوين ساخته ميشود گسيخته از فرهنگ معماري ماست اظهارداشت: شناخت روح فضاهاي معماري گذشته ميتواند هويت و فرهنگ معماري ما را به وجود آورد.
يقيني اضافه کرد: شور و شوق به سمت استفاده آزادانه از تکنولوژي در جامعه ما نيز کم نيست به طوري که معماران از دانش علمي همان اصول کلاسيک معماري سنتي مرتبط با اقليم نيز غافلاند.
وي در پايان بيان داشت: فنآوري نوين به هويت بخشيدن معماري کمک نميکند بلکه با توانايي، تجربه و دانش معمار است که وي ميتواند معماري با هويت ايراني بسازد./119
انتهای پیام/