وي ادامه داد: اين آثار نتيجه 13 سال کاوش هستند بنابراين چنانچه اين کاوشها به صورت مستمر ادامه يابند بايد فضايي براي ساماندهي آنها اختصاص يابد.
به گفته اين دکتراي باستان شناسي؛ متأسفانه ارتباط آکادميک و پژوهشي به صورت مستمر بين دانشجويان ارشد و دکترا با پايگاه شهر سوخته وجود ندارد بنابراين ارائه پايان نامههاي دانشجويي در اين پايگاه، کمک مؤثري براي انجام مطالعه، دستهبندي و کاتالوگ بندي اين آثار خواهد بود.
شيرازي با اشاره به اينکه پايگاه شهرسوخته مجموعهاي از کلکسيونهاي باستان شناسي در ايران است به حجم گسترده بقاياي جانوري باستاني و ضرورت مطالعات بر روي آنها تأکيد کرد.
اين باستانشناس همچنين بر ضرورت آزمايش بر روي دانههاي گياهي و نمونههاي ارگانيک و گياهي بدست آمده از کاوشهاي باستانشناسي شهر سوخته موجود در اتاق آزمايشگاه اين پايگاه تأکيد کرد.
وي با اشاره به اين که تاکنون 90 گونه قبر در گورستان شهر سوخته شناسايي شده است اظهار داشت: گونههاي ياد شده خود به دو بخش تقسيم شدهاند که شامل قبرهاي چالهاي ، سردابهاي (شايع ترين قبرها) و خشتي چهار گوش(بسيار نادر) هستند.
وي در ادامه به تکميل عمليات فنسکشي در اطراف پايگاه شهر سوخته تأکيد کرد و افزود: پيش بيني شده در گورستان 25 هکتاري شهرسوخته تعداد 25 تا 40 هزار قبر وجود داشته باشد که تاکنون تعداد هزار قبر يعني يک 25 مجموع قبرهاي موجود در گورستان شهر سوخته بررسي و شناسايي شده اند./118
انتهای پیام/