مسعود علويان صدر در ادامه از افتتاح موزه بزرگ زاهدان تا پايان ارديبهشت ماه سال 89 خبر داد و افزود:اين موزه،مرکزي براي انجام امور تحقيقاتي، پژوهشي و علمي داراي تجهيزات ويژه براي نگهداري و معرفي شايسته آثار تاريخي فرهنگي است.
اين مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشهاي موجود بيش از 98 درصد از عمليات ساختماني اين موزه به پايان رسيده و تجهيز اين موزه نيازمند کمک و اتخاذ تدابير ويژهاي است.
وي با اشاره به حوزه مرمت بنا و تبديل کارهاي اماني به پيماني بر اصلاح نظام فني و اجرايي در مورد احياي بناهاي تاريخي تأکيد کرد و اظهار داشت:شکل سنتي احيا بايد به شکلي تبديل شود که بتوان از تمامي بضاعت فني و مهندسي خود نيز استفاده کنيم.
به گفته علويان صدر؛ خوشبختانه جامعه علمي ما در پرورش نيروهاي انساني گامهاي بلندي برداشته اما حمايت فني و تخصصي به ويژه در حوزههاي مرمت و احياي بناهاي تاريخي را نبايد از نظر دور نگاه داشت.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به اينکه نبايد از استادکاران غفلت کرد بر انتقال تجربههاي آنها به نسل جوان تأکيد کرد.
وي به بحث بافت در زاهدان اشاره کرد و گفت: در زاهدان بافتهاي ارزشمندي وجود دارند اما نتوانستيم الگوي معماري شهرسازي متناسب با مناطق مختلف را تدوين و طراحي کنيم بنابراين لازم است يک گروه به شکل جدي به طراحي الگوهاي معماري محلي اين منطقه بپردازد تا با استفاده از ظرفيت شهري اين موضوع نهادينه شود.
وي در پايان تأکيد کرد: با توجه به ساختارهاي زيبا در منظر شهري زاهدان ميتوان معماري بومي منطقه را معرفي کنيم که در اين راه همراهي سازمانهاي نظام مهندسي، مسکن و شهرسازي و شهرداري امري لازم و ضروري است./118
انتهای پیام/