آداب و رسوم نوروزي مردم آذربايجان غربي معرفي شد

به گزارش ميراث آريا (chtn) در اين جشن که با هدف معرفي نمادهاي فرهنگي و هنري،آئين‌ها،آداب و رسوم نوروزي و شناساندن صنايع دستي وغذاهاي محلي استان‌هاي سراسرکشوردر تهران برگزارمي شود،غرفه اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري آذربايجان غربي به دليل معرفي سفره سنتي عيد(بايرام سوفراسي) با استقبال چشمگير بازديد کنندگان مواجه شده و علاقه مندان زيادي جوياي کم وکيف و پيشينه تاريخي اين رسم هستند.

در گذشته هاي نه چندان دور وتا پيش ازرواج سفره هفت سين،خانوادهاي آذربايجاني سفره سفيدپارچه‌اي به نام بايرام سوفراسي (سفره عيد)درايام عيدنوروزمي گستراندند وازمهمانان نوروزي در کنار اين سفره پذيرايي مي کردند.

دراين سفره تنقلاتي ازقبيل نخود،کشمش،مغزبادام وگردو، شيريني‌هاي رنگين،شيريني نعنايي،سنجد،ذرت بوداده، خرما،انجير،انار،سيب،انگورسرخ وحلواي خانگي(حلوايي که ازترکيب دوشاب وآردسياه تهيه ميشود)قرارداده مي‌شود.

همچنين سجوق،سماق،سير،سکهف لپه،برنج،بلغوروسبزه که معمولا با دانه هاي ذرت بو داده تزئين مي شود از ديگر اقلامي است که در اين سفره قرار مي‌گيرد.

پيش از اين نتايج پژوهش‌هاي مردم شناسي انجام گرفته در اين خصوص، در قالب کتابچه اي با عنوان نوروز در آذربايجان غربي ،توسط اداره کل ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي به چاپ رسيده است.

در اين نمايشگاه همچنين بازديد کنندگان از نزديک و بطور زنده با مواد اوليه و طرز تهيه نقل اروميه آشنا شده و کام خود را با نقل بيد مشک تازه و معطر، شيرين مي‌کنند.

معرفي جاذبه‌هاي تاريخي و طبيعي استان، عرضه محصولات و توليدات صنايع دستي توسط هنرمندان و صنعتگران استان، پخت غذاهاي بومي و محلي،اجراي موسيقي آذري،معرفي طرحهاي مهم سرمايه گذاري در حوزه گردشگري وعرضه محصولات فرهنگي ازديگراقدامات اين اداره کل براي ترغيب بازديد کنندگان به سفر به آذربايجان غربي،نگارخانه تاريخ و طبيعت است .

اين نمايشگاه تا بيست و يکم ماه جاري در محل کاروانسراي خانات واقع در چهارراه مولوي ، خيابان صاحب جمع ، کوچه امين السلطان شهر تهران داير بوده وعلاقه مندان مي‌توانند به صورت رايگان ازساعت10صبح تا21ازاين محل بازديدکنند./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388121812