ميراث فرهنگي هندوستان در انتظار اقدامات موزه ملي ايران

به گزارش ميراث آريا ( chtn) معاون رئيس جمهور با اشاره به برگزاري هفته هاي فرهنگي ميان دو کشور و نمايشگاه آثار موزه ملي ايران در هند گفت : هند داراي موزه ملي خوبي با اشياء مختلف است و آثار موزه ملي ايران همانند ساير کشورها در موزه ملي هند نيز به نمايش در خواهد آمد .

مرمت مقابر علماي شيعه در هند
بقايي از مرمت مقبره بيش از 30 تن از علماي شيعه و مشاهير ايراني در هند نيز خبر داد و اظهار داشت : تاکنون مقبره 30 تن از علما شيعه و مشاهير ايراني در هند شناسايي شده است که با همکاري رايزني فرهنگي مرمت خواهند شد.
وي افزود : در همين رابطه کتابي نيز در رابطه با علماي برجسته شيعه و مشاهير ايراني که در هند زندگي مي کردند در دست تهيه است تا به صورت مشترک آماده و چاپ شود.

بازديد شخصيت هاي برجسته هند از اماکن تاريخي ايران
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد : به منظور آشنايي شخصيت هاي برجسته هندي با جاذبه هاي گردشگري و ميراث فرهنگي ايران با هماهنگي رايزن فرهنگي ايران در هند شخصيت هاي برجسته و شاخص فرهنگي اين کشور به ايران دعوت شدند تا از اماکن تاريخي ايران بازديد داشته باشند.

مرمت موزه زرتشتيان توسط موزه ملي ايران
معاون رئيس جمهور با اشاره به ديدار با علماي شيعه و موزه زرتشتيان در بمبئي بيان داشت : در ديداري که از موزه زرتشتيان در بمبئي داشتيم اين موزه داراي اشياء باستاني بود و کتيبه هايي از دوره شوش بود ولي نياز به مرمت ، بازسازي و ترجمه اين کتيبه ها داشت .

وي از همکاري ميان اين موزه و موزه ملي ايران خبر داد و افزود : موزه زرتشتيان در بمبئي به رغم داشتن اشياء و کتيبه هاي با ارزش نيازمند مرمت و اصلاح است و مقرر شد پس از ارسال درخواست آنها به سرکنسولگري ايران نسبت به اين همکاريها اقدام شده و موزه ملي ايران با اعزام کارشناس نسبت به اين کار اقدام کند .

تاريخ هند در موزه
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري ، يکي از اقدامات قابل توجه هند را نمايش تاريخ اين کشور در قالب يک موزه خواند و گفت : در شهر \" آبشارگاه \" هند موزه اي است که با اشياء و مجسمه ها تاريخ هند به نمايش درآمده است و مي تواند الگوي خوبي براي ايران باشد.

راه اندازي دفتر تجاري – بازرگاني آزاد ايران در بمبئي
شهر بمبئي بزرگترين بندر هند در ساحل غربي اين کشور است. اين شهر در واقع مرکز بانکداري، تجارت، مبادلات مالي، بازرگاني و صنعت کشتي‌سازي هند به شمار مي‌رود. تمرکز امور اقتصادي و تجاري در بمبئي پس از استقلال هند نيز ادامه يافته و بعنوان شاهراه ارتباطي هند با ايران و جهان عرب اهميت راهبردي خود را حفظ کرده‌است. علاوه بر اين امروزه بمبئي يکي از مراکز بزرگ تجاري، فرهنگي و گردشگري هندوستان نيز محسوب مي شود.

در اين شهر مرکز و تشکيلاتي در رابطه با مسائل اقتصادي وجود دارد به نام \" مرکز تجارت جهاني \" که با هماهنگي کنسولگري ايران به زودي دفتر تجاري – بازرگاني آزاد ايران در بمبئي راه اندازي مي شود .

بقايي فعاليت اين دفتر را در رابطه با معرفي قابليت هاي گردشگري و مناطق آزاد و ويژه اقتصادي و جذب سرمايه گذار عنوان کرد و گفت : از اين رو در پاييز سال جاري نيز 2 همايش معرفي فرصت‌هاي سرمايه گذاري گردشگري و مناطق آزاد به طور مشترک در شهر بمبئي برگزار خواهد شد .

سرپرست مرکز امور مناطق آزاد و ويژه اقتصادي بمبئي را داراي فرصت هاي زيادي براي توسعه رئابط تجاري با ايران دانست و اظهار داشت : بمبئي بزرگترين بندر هند در ساحل غربي و بعد از کراچي نزديک ترين بندر به منطقه آزاد و بندر چابهار ايران است و زمينه هاي خوبي براي همکاري مناطق آزاد ايران با اين بندر وجود دارد که بايد احياء شوند.

معاون رئيس جمهور ادامه داد : در همين رابطه با تني چند از تجار و شخصيت هاي برجسته اين شهر ديدار و برنامه ريزي کرديم تا از مناطق آزاد ايران بازديد کرده و همکاريهايي را آغاز نمايند.

راه اندازي خط مستقيم بين مناطق آزاد ايران و شهرهاي دهلي و بمبئي
بقايي همچنين در رابطه با راه اندازي خط مستقيم جديد به هند گفت : در راستاي توسعه روابط اقتصادي و گردشگري دو کشور و با هماهنگي و همکاري دولت هند درصدد هستيم بين مناطق آزاد ايران و شهرهاي دهاي نو و بمبئي خطوط پروازي مستقيم راه اندازي کنيم.
202/


انتهای پیام/

کد خبر 1389011432