مردم توجه کمي به زباله‌هاي توليد شده در طبيعت دارند

نيما آذري؛ مديرعامل موسسه آواي طبيعت پايدار در گفتگو با ميراث‌آريا(chtn) درباره معضل زباله‌هاي توليد شده در طبيعت و نبود متولي در اين زمينه گفت: از آنجا که جمع‌آوري زباله در هر شهر و منطقه به عهده شهرداري‌ها و فرمانداري‌ها است؛ اين امر بلاتکليفي زباله‌هاي توليد شده در طبيعت‌گردي را به دنبال دارد چراکه هيچ متولي مستقيمي ندارند.

وي ادامه داد: از سوي ديگر چنانچه قرار باشد سازمان‌هاي خاصي متولي جمع‌آوري زباله‌ها باشند به نحوي که مردم زباله توليد کنند و سازمان‌هاي متولي جمع کنند اين فرآيند خوبي نيست، چراکه آنچه بايد در کشور نهادينه شود کاهش ميزان زباله‌هاي توليدي در سفر به طبيعت است.

آذري بيان داشت: اگرچه در دست يافتن به اين مهم آموزش نقشي اساسي دارد اما آنچه حائز اهميت است اينکه خود مردم بخواهند در سفر به مناطق طبيعي برخوردي اصولي با طبيعت داشته باشند که مهمترين آن عدم رها کردن زباله‌هاي توليدي در طبيعت است، چراکه هيچ متولي براي آن وجود ندارد.

وي اظهار داشت: اينکه به دنبال ارگاني خاص براي جمع‌آوري زباله‌هاي توليد شده در طبيعت بگرديم باور غلطي است، چراکه معضل زباله‌هاي توليدي در طبيعت از اين طريق بر طرف نمي‌شود و پيش از هرچيز بايد ديد مردم نسبت به چگونگي سفر به طبيعت اصلاح شود.

آذري افزود: متاسفانه بسياري از مردم در سفر به طبيعت با اين استدلال که آب زباله‌ها را با خود مي‌برد، آنها را در رودخانه‌ها رها مي‌کنند، بدون فکر کردن به اينکه اين زباله‌ها در مسافتي دورتر روي هم انباشته مي‌شوند و علاوه بر تخريب چهره طبيعت آلودگي‌هاي زيست‌محيطي بسياري را در پي خواهند داشت.

وي با تاکيد بر لزوم آگاه‌سازي مردم نسبت به اين موضوع متذکر شد: مهمترين سازماني که مي‌تواند نقش عمده‌اي در زمينه آگاه‌سازي مردم داشته باشد صدا و سيما است که متاسفانه اين سازمان نيز در اين رابطه عملکرد ضعيفي از خود نشان داده است.

مديرعامل موسسه آواي طبيعت پايدار خاطرنشان کرد: برنامه‌هاي زيست‌محيطي بسياري از صدا و سيما پخش مي‌شود؛ اما در هيچ يک از اين برنامه‌ها به نحوه حضور انسان در طبيعت و چگونگي برخورد او با طبيعت و آثار تاريخي و طبيعي موجود پرداخته نشده است.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 1389011730