ابراهيم شاهنظر در ادامه خاطرنشان کرد: در چند سال پيش عمليات احياي پلان مرکز فرماندهي قلعه واقع در بالاي قلعه انجام شد.
وي با بيان اينکه نزديک به يک هزار پله دسترسي به قلعه ايجاد شد افزود: همچنين يک نگهباني با زيربنايي حدود 140 متر و پايگاه ميراث فرهنگي، سرويس بهداشتي و نمازخانه در پايين قلعه متناسب با مصالح و سنگ بکاررفته در قلعه احداث شد.
شاه نظر مشکلترين بخش عمليات مرمت را استخراج سنگ از خود دامنههاي کوه، تراشيدن،حمل مصالح در بخشهاي صعبالعبور قلعه و بستن داربست عنوان کرد و بيان داشت: در برخي بخشها با برداشت و شمارهگذاري سنگهاي قلعه، ملات پشت سنگها محکم شده و دوباره سنگها در محل خود قرار ميگرفت.
وي با اشاره به آغاز عمليات مرمت برج سوم قلعه در سال جاري در صورت تامين اعتبار اظهارداشت: هر ساله براي تامين و نگهداري برج استخرها اقداماتي چون تعويض آب استخر و پاکسازي و مرمت صورت ميگيرد.
به گفته اين کارشناس عمران؛ با توجه به منطقه کوهستاني و سخت اين منطقه، در پايين و پيرامون قلعه عملياتي چون حفر چاه و درختکاري و فضاي سبز انجام شد.
وي با بيان اينکه در صورت تامين اعتبار در سال جاري، ادامه عمليات مرمت برجهاي نگهباني و ديوارهاي اصلي پيرامون قلعه و مرمت ترک چند استخر ذخيره آب در اثر عوامل جوي انجام ميشود، افزود: عمليات مرمت پوشش سقف دروازه اول و دوم نيز باقي مانده است./119
انتهای پیام/