اين پژوهشگر در ادامه خاطرنشان کرد: به اين مناسبت در در پاييز امسال پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي با همکاري مراکز علمي و دانشگاهي داخلي و خارجي، \"همايش جهاني هزاره سرايش شاهنامه\" را در دو شهر تهران و مشهد برگزار خواهد کرد.
وي با بيان اينکه محور اصلي همايش ياد شده \"شاهنامه و ميراث فرهنگي\"خواهد بود بيان داشت: محورهاي موضوعي فراخوان مقالات بر اساس مقولهها و چشماندازهاي ميراث فرهنگي پيشنهاد و انتخاب شده و شاهنامه با ديدگاه جديد مورد بررسي و پژوهشي قرار ميگيرد.
کريميان اضافه کرد: از ديگر محورهاي برگزيده شده اين همايش ميتوان به محورهاي باستانشناسي، معماري، زبانشناسي تاريخي، نسخههاي خطي، جلوههاي هنري متن، مردم شناسي، آثار و بناهاي تاريخي، جغرافياي تاريخي، علوم و فنون قديمه، تاريخ علم، نقاشي و مينياتور، نقالي و آداب و سنن شاهنامه خواني و هنر موسيقي اشاره کرد.
به گفته اين مقام مسئول در مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي؛ دبيرخانه برگزاري اين همايش در مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي داير خواهد بود.
وي در يايان يادآور شد: در اين همايش علاوه بر انتشار مجموعه مقالات، بيش از 20 عنوان کتاب در مجموعه انتشارات همايش پيشبيني شده است. برنامههاي جانبي همايش نيز شامل نمايشگاه نقاشي، اجراي برنامههاي نقالي، تئاتر و نمايشنامه بر اساس داستانهاي شاهنامه، نمايشگاه، نسخ خطي، اجرا و ساخت سمفوني فردوسي اعلام شده است./119
انتهای پیام/