محوطه‌هاي تاريخي ابيانه در قرق باستان شناسان

مدير پايگاه روستاي تاريخي ابيانه در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: محوطه کوه قلعه در ضلع جنوب شرق روستاي ابيانه و در مجاورت تپه نزاتون قرار گرفته است.

مجيد نوري با اشاره به انجام هفت گمانه‌ در اين محوطه افزود: سه گمانه از اين مجموع با توجه به شيب محوطه داراي آثار معماري در سطح تا عمق 185 سانتي‌متر بودند.

اين باستان شناس اضافه کرد:‌ آثار معماري بدست آمده شامل پي سنگي به همراه آوارهاي ريخته شده بودند.

وي با اشاره به قطعات سفالينه از يافته‌هاي ديگر بدست آمده در محوطه کوه قلعه بيان داشت: قدمت اين سفالينه‌ها مربوط به دوره اشکاني تا ساساني و احتمالاً اوايل اسلامي است.

به گفته اين مقام مسئول در پايگاه روستاي تاريخي ابيانه؛ شواهدي نيز از دوره‌هاي اشکاني و ساساني چون آتشکده هارپارک وجود دارد. به احتمال فراوان، محل اوليه روستا محوطه کوه‌ قلعه و تپه نزاتون بوده که بعدها روستا به سمت شمال‌غرب و در مسير آب گسترش يافته و سطح مناسب‌تري را براي استقرار بناها گزيده‌اند.

نوري تصريح کرد: در محوطه‌هاي پيرامون ابيانه که بخشي از اراضي آن به شمار مي‌رود محوطه‌هايي چون منطقه گهه بالا در غرب روستا وجود دارد که تاکنون هيچ پژوهش و تحقيق علمي و باستان‌شناسي در آنها صورت نگرفته است.پس به منظور روشن شدن زواياي مبهم تاريخي ابيانه، تخصيص و تأمين اعتبار لازم براي اين مهم، امري لازم و ضروري به‌نظر مي‌رسد.

وي در پايان يادآور شد: بررسي و گمانه‌زني محوطه کوه قلعه به درخواست پايگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري روستاي تاريخي ابيانه و به سرپرستي رحيم سلامتي انجام شده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 138901311