صنايع‌دستي کهگيلويه و بوير احمد جولانگاه هنرمندان عشاير است

به گزارش ميراث آريا (chtn) ، ولي‌اله اميري کارشناس صنايع‌دستي استان کهگيلويه و بوير احمد در جمع خبرنگاران سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب گفت: صنايع‌دستي استان کهگيلويه و بوير احمد انواع دست‌ بافته‌هاي عشايري از جمله گليم، جاجيم و يلمه را شامل مي‌شود.

وي با اشاره به اينکه گليم يک‌رو يا مشته از صنايع‌دستي منحصر به فرد اين استان است افزود: اين توليدات تنها در کهگيلويه و بهمئي بافته مي‌شود و مشته از نظر بافت،‌ طرح و رنگ با ساير گليم‌ها تفاوت دارد.

اين کارشناس صنايع‌دستي ادامه داد: از آنجايي که گليم يک‌رو از پشت بافته مي‌شود بخش پرز‌دار در پشت گليم قرار دارد و بافنده به صورت ذهني تا پايان کار بر روي گليم نقش مي‌اندازد.

وي افزود: در واقع بافنده اين نوع گليم تا پايان کار طرح خود را نمي‌بيند و بعد از اتمام گليم از نقش توليد‌ شده آگاه مي‌شود.

وي سبد‌بافي را از ديگر صنايع‌دستي استان کهگيلويه و بوير احمد دانست و گفت: اين نوع سبد از ترکه درخت بادام کوهي توليد مي‌شود و جنبه کاربردي دارد.

به گفته اين کارشناس صنايع‌دستي از سبدبافي اين استان براي نگهداري کشک و ساير مواد غذايي عشاير استفاده مي‌شود.

اميري تأکيد کرد: صنايع‌دستي روستايي بيشتر رودوزي‌هاي سنتي اين استان را تشکيل مي‌دهد و بيشتر جنبه تزئيني دارد.

وي با بيان اينکه صنايع چوبي نيز از صنايع‌دستي شهري اولويت دار اين استان به شمار مي‌آيد افزود: در اين استان معرق و منبت‌کاري نيز انجام مي‌شود ضمن اينکه از چوب براي برپايي سياه‌چادر نيز بهره مي‌گيرند .

اين کارشناس صنايع دستي ياد‌آور شد: انواع صنايع‌دستي اين استان با توجه به گرم‌سيري و سردسيري منطقه متفاوت است.

اميري در پايان خاطر نشان کرد: در منطقه گرمسيري بيشتر از رنگ‌هاي قرمز و نارنجي و در مناطق سردسير از رنگ‌‌هاي سرد و ملايم استفاده مي‌شود.

/112

انتهای پیام/

کد خبر 1389020219